ÅTERKOMST. Kristoffer Tamsons är tillbaks, nu som styrelseordförande för Förvaltaren. Foto: Linda Gren

Tamsons tar över Förvaltaren

Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd och tidigare sundbybergspolitiker, har valts till ny styrelseordförande för Förvaltaren.– Jag tycker det är viktigt med mångfald på bostadsmarknaden, det stärker en stad. Men det måste ske på ett bra, ordnat och tryggt sätt, säger han om att ombilda hyresrätter.

Det finns vissa stadsdelar där Förvaltaren är väldigt dominerande.

Tamsons har tidigare varit kommunalråd i Sundbyberg och vice ordförande i Förvaltaren.

– Jag fick en fråga om jag ville kliva in och hjälpa till i arbetet med att ta mig an de utmaningar som Förvaltaren står inför. Efter samtal med ägarna landade jag i att tacka ja, säger Kristoffer Tamsons.

Förvaltaren ska fortsätta att vara en bra hyresvärd för de boende, enligt Tamsons som pratar om vikten av att utveckla kundperspektivet och dialogen med Hyresgästföreningen.

– Hyresrätter är en viktig del av bostadsmarknaden, säger han.

Något rakt svar på hur många lägenheter Förvaltaren bör äga i framtiden vill han inte ge.

– Som jag förstått det så finns det ett 30-tal föreningar som anmält intresse att friköpa. Det är viktigt att de ska få en snabb och korrekt prövning.

Om det skulle visa sig vara möjligt att ombilda, skulle det stärka mångfalden av upplåtelseformer och de nuvarande hyresgästernas möjligheter att äga sitt eget boende. Samtidigt stärks Förvaltaren ekonomiskt av en försäljning, enligt Tamsons.

– Det finns vissa stadsdelar där Förvaltaren är väldigt dominerande och där andra former lyst med sin frånvaro.

Hur stort är behovet att stärka kassan?

– Med ett såpass stort bolag finns det alltid behov av löpande underhåll och renoveringar. Ju mer vi tar tag i här och nu och har en jämn, bra plan för, desto bättre, säger Kristoffer Tamsons.

Att större renoveringar skjuts på framtiden har annars varit fallet på en del håll.

– Vi ska undvika att hamna i den sitsen, säger Kristoffer Tamsons.

Förvaltarens tidigare styrelseordförande Lars Callemo (M), som tillträdde för ett år sedan i samband med det politiska maktskiftet, har avsagt sig alla sina uppdrag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

JEM-guld till Filip Thelander

Sport BOWLING. SIK:s Filip Thelander var förra veckan i Finland och tävlade i junior-EM. I tvåmanna och i singel blev han tia samt topp-åtta i masters. I lagspelet var han en av fyra som tog JEM-guld. Ett...torsdag 20/4 14:00

Förvaltaren tar hårdare tag

Nyheter Nu kommer ytterligare en person att arbeta med att motverka otillåten andrahandsuthyrning.torsdag 20/4 9:11

Lyckade veckor för Wranå

Sport CURLING. SCK-fostrade Rasmus Wranå har några fina veckor bakom sig. I VM, i Kanada, lyckades Rasmus och hans lag Edin vinna silver. Och den gångna helgen vann de grand slam-tävlingen "Players...tisdag 18/4 11:00

Vinnarstad nominerad igen

Nyheter Sundbyberg är återigen nominerad till Årets superkommun i kategorin storstadskommun. Motkandidater är grannarna Solna och Stockholm.tisdag 18/4 9:46