Taxi Stockholm skärper rutinerna

Taxi Stockholm skärper kollen av sina förare. Detta efter avslöjandet om att chaufförer som dömts för sex- och våldsbrott i tjänsten jobbat vidare. 

  • Publicerad 09:20, 19 jan 2012

"Uppdrag Granskning" avslöjade i ett reportage att ett antal av Taxi Stockholms chaufförer dömts för sex- och våldsbrott - och att dessa fortfarande jobbar som förare för taxiföretaget.
Taxi Stockholm meddelar nu att man skärper kontrollen av sina förare. Dessutom har man, som man uttrycker det, inlett en dialog med Transportstyrelsen för att få automatisk rapportering när en förares tillstånd återkallas.
Anledningen till att förarna har jobbat kvar är att när en taxilegitimation dras in så skickas återkallelsebrevet enbart till föraren, och alltså inte till taxibolaget. Förarna har då valt att strunta i att berätta om förseelserna för arbetsgivaren.
Den chaufför som omnämns i programmet är avstängd från sitt jobb.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det händer i Söders "hemliga" lokaler

Nyheter ✔Ny restaurang ✔Hälarhärva ✔Nostalgifest Tio tillsynes igenbommade lokaler inom en radie på 200 meter. Följ med in och få svar på frågan: Vad är det egentligen som händer bakom alla nedfällda persienner?måndag 25/9 20:03

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Nyheter Barnens favorit flyttar Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.måndag 25/9 18:00