Taxichaffisar måste hitta

Stockholms taxichaufförer måste hitta i stan - även i fortsättningen.

  • Publicerad 09:38, 11 apr 2012

För drygt en vecka sedan slopades kravet på att Stockholms taxichaufförer ska göra ett lokalgeografiskt prov för att bevisa att de hittar i stan. Detta för att driva upp konkurrensen i branschen.
Men på tisdagen föreslog en majoritet i riksdagens trafikutskott att kravet ska vara kvar. Majoriteten gick därmed emot regeringspartierna, det uppger Sveriges Radio.
Den 25 april ska riksdagen debattera problemen inom taxibranschen, och även fatta beslut om flera frågor, som att tillsätta en statlig utredning som tar ett samlat grepp om taxibranschens utveckling.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Krogar sålde torrt under fotbollsfesten

Nyheter ”Helt sjukt”, säger krögarna på Fleminggatan efter fotbollsfesten som drog in i onsdags. Flera ställen sålde slut på allt. Utom mat.onsdag 24/5 19:31

Var inte nöjd med krogarna – nu öppnar hon egen crêperia

Nyheter Vad gör man om man inte gillar restaurang-utbudet i sitt område? För Norra Djurgårdsstads-bon Irma Castaños är svaret givet. Startar ett crêperie.onsdag 24/5 19:30