Saluhallen hyllas av Handelskammaren. Foto: Linda Gren

Tillfälliga saluhallen på Östermalm prisad igen

Pop up-saluhallen på Östermalmstorg har tilldelats Stockholms Handelskammares stadsmiljöpris.

  • Publicerad 13:51, 6 okt 2017

Pop up-saluhallen på Östermalmstorg har tilldelats Stockholms Handelskammares stadsmiljöpris.

– Saluhallen är ett spännande grepp som manar till efterföljd och har gjort att torget fått ett nytt flöde av människor, säger Daniella Waldfogel, ledamot av Stadsmiljöprisets jury i ett pressmeddelande.

Inte första priset

Vidare skriver juryn i sin motivering att "den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg är ett lysande exempel på hur en praktisk nödvändighet – restaureringen av saluhallen från 1800-talet – kan generera inte bara en förstklassig byggnad, utan även ett rikare stadsliv". Tidigare i år fick hallen det internationella arkitekturpriset Architizer A+ Award.

BILDSPECIAL: Följ med in i nygamla Östermalmshallen

Vad som ska hända med hallen när renoveringen av den fasta saluhallen är klar är som StockholmDirekt rapporterade förra veckan fortsatt oklart, men stadens plan är att sälja den.

Östermalms saluhall kan bli kallbadhus – vid Skanstull

Fakta om Handelskammarens stadsmiljöpris

Handelskammarens stadsmiljöpris belönar projekt som på bästa sätt bidragit till förskönande eller förbättring av Stockholms stadsmiljö. Projektet ska ha slutförts under det gångna året. Insatsen kan vara av återställande, bevarande, förnyande eller på annat sätt förändrande karaktär och gälla en miljö, inom- eller utomhus, som är tillgänglig för allmänheten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Arg cyklist jagades av polis: ”Hotade att cykla över folk”

Nyheter Långt ifrån någon dussincyklist Flera polispatruller beordrades till Östermalm under tisdagen för att få fast en mycket aggressiv cyklist.tisdag 17/10 20:01

Måsar trakasserar personer i Fredhäll

Nyheter Staden står handfallen Christer Fernström bor på Rålambsvägen i Fredhäll sedan 2015. Sedan dess har han störts av de kolonier av måsar som härjar i grannskapet.tisdag 17/10 17:25