Olika. Kammaråklagaren och tingsrätten gör olika bedömning om en man från Ekerö. Foto: Mostphotos

Tingsrätten avslår begärd häktning mot Ekeröman

Under sommaren och hösten misstänktes en man ha utsatt ett barn för sexuella handlingar. Nyligen begärdes han häktad. Tingsrätten valde dock att inte häkta mannen.

  • Publicerad 14:07, 9 nov 2017

Tingsrätten ansåg ej att sannolika skäl förelåg och hävde anhållandet.

Tidigare i höstas anhölls en man i 50-årsåldern som är bosatt på Mälaröarna.

Mannen anhölls inledningsvis i sin frånvaro, men strax därefter verkställdes anhållandet.

Ärendet gällde sexualbrott mot barn.

Enligt den häktningsframställan som gjordes mot mannen i början av november, handlar det om ett barn som mannen skulle ha utfört handlingarna emot.

Handlingarna ska ha utförts på en adress inom Ekerö kommun.

Enligt häktningsframställan var misstankegraden på sannolika skäl. Det är en av de högre graderna av misstanke.

Motiveringen till den begärda häktningen var bland annat att mannen misstänktes kunna fortsätta det han misstänks för samt att han kunde undanröja bevis eller försvåra utredningen.

Misstankarna gällde våldtäkt mot barn alternativt sexuellt övergrepp av barn. Mannen skulle enligt häktningsframställan ha utfört handlingarna mellan juni och oktober tidigare i år.  

Tingsrätten har dock gjort en annan bedömning än kammaråklagaren.

- Tingsrätten ansåg ej att sannolika skäl förelåg och hävde anhållandet, skriver kammaråklagaren Ingrid Viklund i ett mejl till Mälarö Tidning.

Beslutet från tingsrätten innebär att mannens anhållande hävdes.

Förundersökningen fortsätter i ärendet.

Mälarö Tidning har sökt kammaråklagaren för ytterligare kommentarer, något som inte går att få på grund av rådande förundersökningssekretess.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Pressbyrån tackar nej till förlängt kontrakt

Nyheter På onsdagen stod det klart att Pressbyrån kunde vara kvar på Drottningholm fram till årsskiftet. Tack men nej tack, sade Pressbyrån.torsdag 22/2 16:04

Hennes åsikt går mot strömmen

Nyheter En klar majoritet av kommunborna är nöjda med återvinningsstationerna i Ekerö. Det visar en undersökning som Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) låtit göra. Men Stenhamrabon Solveig Löfgren...torsdag 22/2 14:28

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter