Polisen grep i morse 10 personer, bland annat i Västerort, som misstänks för inblandning i ett mord som skedde i Uppsala 1 april. Foto: Sacharias Källdén

Tio gripna i morse för gängmord

I morse gjorde polisen flera tillslag i Stockholm och Uppsala där totalt 10 personer greps, misstänkta för inblandning i ett mord i Uppsala den 1 april. Några av dem greps i Västerort.

  • Publicerad 11:49, 10 okt 2017

– Det är tio personer gripna. Tre är misstänka för mord, sex är misstänkta för medhjälp till mord och en är misstänkt för anstiftan till mord. Det är olika misstankegrader på de gripna, säger åklagare Anne Sjöblom.

Det var i morse som polisen slog till på flera platser i Uppsala och Stockholm. Enligt åklagaren har ett några gripanden gjorts i Västerort.

– Vi har gjort husrannsakningar på flera olika platser. Bland annat i Bromma, Spånga och Kista, där vi har gripit några av dem. Men jag kan inte säga exakt var det har skett, säger Anne Sjöblom.

Gjordes det några beslag i samband med husrannsakningarna?

–Ja, man har gjort beslag men jag har inte fått rapport än om vad det gäller.

Beslut om häktning på fredag

Enligt Anne Sjöbllom känner flera av de misstänkta varandra sen innan, i olika konstellationer.

– Det är ett större tillslag men det är inte så ovanligt när det handlar om mord i gängmiljö. Då är det ofta flera inblandade, säger hon.

Beslut om ifall de gripna ska häktas ska tas senast nu på fredag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tjuvar stal varor från Bromma blocks

"Ingen misstänkt eller gripen" Flera okända gärningspersoner gjorde inbrott i Bromma blocks i söndags natt.måndag 18/12 9:30

Här är Västerorts eget Hogwarts

Rykten om spöken I Bromsten tronar Ellen Keyskolan på en kulle. Vi besökte skolan inför den traditionella julmarknaden – och upptäckte varför skolan liknas med Hogwarts i Harry Potter.söndag 17/12 18:00