Foto: Lisa Halldén

Titta, herr går hon!

Nu tar Fru Gårman klivet mot ett mer jämställt övergångsställe vid Bryggavägen.

  • Publicerad 10:00, 16 nov 2017

Vägskylten som visar platsen för övergångsställen har sett likadan ut sedan 1950-talet. Men på Bryggavägen i Ekerö centrum promenerar numera Fru Gårman sida vid sida av sin manliga skyltkollega.

Ekebyhovbon Monica Magnusson har inte lagt märke till skylten tidigare men blir glad när Mälarö Tidning pekar ut den åt henne.

– Ekerö är på framkant, säger hon.

Doraid Hanoodi som är vägingenjör på Ekerö kommun säger att när nya skyltar sätts upp så är ambitionen att det ska vara en Fru Gårman och en Herr Gårman på varsin sida om övergångsställen.

– Men om en skylt blir skadad så vill vi sätta upp en ny så fort som möjligt. Då tar vi den som finns på lager och då kan det hända att det blir samma skylt på båda sidor, säger han.

Fru Gårman finns på flera håll i kommunen. Den klassiska Herr Gårman-skylten skapades av Karl-Gustaf ”Kåge” Gustafsson. Han har gjort många vägskyltar, bland annat varning för älg. Den alternativa Fru Gårman-skylten har varit tillåten att använda sedan 2009.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Snart är laddstolparna på plats

Nyheter Snart kan kommunens elbilister ladda sina batterier i Tappström. Redan innan jul hoppas Fortum ha två laddstolpar på plats.fredag 15/12 14:23

KRÖNIKA: Livet på landet är spännande – särskilt på vintern

Nyheter Tung blöt snö och ishala vägar. Bussar i diket och skjutna vildsvin längs vägarna. Vissa dagar känns en morgonresa längs Färingsövägen som en scen ur en apokalyptisk film. Det är spännande på landet....fredag 15/12 13:54

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter