DRIVE IN-KUPP. Kiosken utsattes för ett inbrottsförsök i natt. Foto: Ulrica Andersson

Tjuvarnas misslyckade Golf-kupp

Misstänkta inbrottstjuvar försökte forcera dörren till kiosken på Storskogstorget med en äldre Volkswagen Golf i natt. – De fick lite lång näsa där, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

  • Publicerad 10:10, 4 dec 2017

Polisen larmades till Storskogstorget vid 02:30-tiden under natten mot måndagen. Någon har försökt köra in i kiosken med en röd Volkswagen Golf.

– Vittnen ringer om pågående inbrott. En mindre röd bil har körts in i den här kiosken. De som ser detta ser två personer som försöker ta sig in, säger Sven-Erik Olsson vid polisens regionledningscentral.

Inbrottsförsöket misslyckades dock, enligt polisen.

– Innan vi kommer fram till platsen hade de lämnat en annan bil. Vi har spanat i området men inte träffat på Audin som de åkte från platsen i, säger Sven-Erik Olsson.

Bilen, som misstänks vara stulen, lämnades kvar utanför kiosken. Polisen kommer att göra en teknisk undersökning av den.

Drive in-kupper sker lite då och då, men oftare mot elektronikvaruhus eller guldbutiker. Att brottsredskapet är en mindre personbil är inte så vanligt.

– Vill man gå genom väggen ser man till att stjäla en hjullastare. De fick lite lång näsa där, säger Sven-Erik Olsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvinnorygg på väggen lyser upp torget

Nyheter Nybergs torg pryds numera av ett lysande konstverk. I veckan kom ljusprojektionen av två kvinnofigurer upp.fredag 15/12 15:47

Säkrare vinterdäck på bussar i Råsta

Nyheter Bussar i flera av länets kommuner har fått bättre vinterdäck. Solna och Sundbyberg är två av dem.  – Personalen är jätteglada, säger Christer Ekelund, kommunikationschef på Arriva.torsdag 14/12 15:50