Gym kanske? Charlott Vintrell, som bor nära den tomma lokalen föreslår ett gym eller en närlivs i framtiden.

Tomma lokalen förbryllar Kärrtorpsborna

Vad händer egentligen med den tomma lokalen i Kärrtorp? De undrar boende i närheten – som har många egna önskemål.

  • Publicerad 15:27, 12 okt 2017

Jag tycker att det skulle vara bra med en närlivs här. Eller ett litet gym för Svenska bostäders hyresgäster

Frågan vad som händer med den tomma lokalen i korsningen Eggegrundsvägen/Vikstensvägen har lyfts i sociala medier av lokalbor som tycker att det är slöseri att en sån stor lokal inte används.

– Det är tråkigt att den står tom. Kanske skulle det passa med en frisör där? säger Lollo Persson, granne med byggnaden.

Tidningen Hammarby/Skarpnäck har tidigare skrivit om den tomma lokalen då nätverket Linje 17 var på jakt efter en lokal till ett resurscentrum, och tyckte att lokalen längs Vikstensvägen kunde passa. Det blev dock inget av de planerna.

LÄS ÄVEN: Blir bageri Linje 17:s nya hem?

Senast lokalen nyttjades var 2011, då ett bageri huserade där. Bageriet kommer Lollo Persson och Tommy Persson som bott på Vikstensvägen i över tio år, ihåg.

– Det var inte kul när man satt på balkongen och skulle lukta på syrenerna och det enda man kände var wienerbröd! säger Tommy och berättar att det innan dess var en mataffär.

Många olika önskemål

Även om det inte är säkert att det kommer osa fikabröd längs med Vikstensvägen igen, kan det bli aktuellt med någon form av kommersiell verksamhet där i framtiden.

Lokalen tillhör Svenska bostäder som meddelar att byggnaden och lokalen står inför upprustning.

– Lokalen är inte i uthyrningsbart skick och har därmed inte varit möjlig att hyra. I dagsläget så utreder vi möjlig fortsatt användning, säger Daniella Näslund, som jobbar med lokaluthyrning på det kommunala bostadsbolaget.

Charlott Vintrell bor också på gatan och har två förslag på nya verksamheter.

– Jag tycker att det skulle vara bra med en närlivs här. Eller ett litet gym för Svenska bostäders hyresgäster, säger Charlott Vintrell.

Idén om en livs tror inte Lollo Persson på.

– Jag tror att det blir svårt att ha en liten butik här, det är så ont om parkeringsplatser, säger hon.

Tom. Boende i området undrar varför lokalen i korsningen Eggegrundsvägen/Vikstensvägen inte används. Foto: Linn Matikka

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

16-åringen häktas för knivdådet i Enskede

Nyheter Tidigare dömd för flera brott: "Lång bakgrund av kriminella handlingar” Den 16-åring som misstänks för knivmordet på en 17-åring elev på Enskede Gårds gymnasium har nu häktats misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för flera brott och fick så sent som i januari ett...fredag 15/12 16:38

16-åring begärd häktad misstänkt för mord

Nyheter Greps efter knivdådet på Enskede gårds gymnasium Den 16-åring som misstänks för att ha dödat en 17-åring på Enskede gårds gymnasium i onsdags har begärts häktad av åklagare.fredag 15/12 13:14