"Man har tagit vissa beslag och hållit förhör. Nu söker vi igenom eventuella övervakningskameror", säger Patrik Zanders, gruppchef på grova brott i Solna. Foto: Karoline Montero Araya/Sacharias Källdén

Tonåring skjuten vid skola i Jakobsberg

En ung man blev igår skjuten utanför Tallbohovskolan i Jakobsberg.

  • Publicerad 09:24, 13 okt 2017

Vid åttatiden igår kväll åkte polisen till Söderhöjden i Jakobsberg efter larm om en skjutning. Vid platsen anträffades en ung man i 18-årsåldern.

– Det inkom ett samtal om att en person var beskjuten. När vi kommer fram till platsen påträffar vi den här personen vid medvetande, säger Patrik Zanders, gruppchef på grova brott i Solna.

Vårdas på sjukhus

Skjutningen ska ha skett i närheten av Tallbohovskolans fritidsgård.

– Det sker strax efter klockan 20, så iakttagelser runt skolan mellan 19.45- 20.30 är intressant, säger Patrik Zanders och fortsätter:

– Man har tagit vissa beslag och hållit förhör. Nu söker vi igenom eventuella övervakningskameror.

18-åringen vårdas på sjukhus och läget bedöms vara stabilt. I nuläget finns ingen misstänkt och händelsen rubriceras som försök till mord.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De ska få Tallbohovs tjejer att plugga vidare

Nyheter "Väldigt mansdominerat i klassrummen" Ett gäng tjejer i åttan på Tallbohovskolan på Söderhöjden deltar i ett projekt där de ska motiveras till att plugga vidare efter gymnasiet. Ett projekt som uppskattas av tjejerna, men som också väckt...måndag 20/11 16:13

Förslag om tiggeriförbud i Järfälla hissas – och dissas

Nyheter MP-politikern: "Det är en kass människosyn" "En väldigt bra utveckling" och "kass människosyn". Moderaternas förslag om tiggeriförbud i Järfälla både hissas och dissas hos andra partier i kommunen.måndag 20/11 11:52