Kommunalråden i Vallentuna och Täby, Parisa Liljestrand (M) och Leif Gripestam (M) kräver svar från inrikesminister Anders Ygeman. Foto: Roffe Andersson

Toppolitiker från Täby och Vallentuna ryter till mot ministern

Polisområde Stockholm Nord ska spara in 18 miljoner kronor. Nu ryter kommunalråden Leif Gripestam (M) och Parisa Liljestrand (M) ifrån i ett debattinlägg.

I fredags publicerades ett debattinlägg i Svenska Dagbladet från sex av Norrorts kommunalråd, bland annat Vallentunas Parisa Liljestrand (M) och Täbys Leif Gripestam (M).

De tycker att det är oroande att polisområde Stockholm Nord behöver göra besparingar om 18 miljoner kronor och att risken för otrygghet ökar med mindre närvaro av synliga poliser.

"Som ytterst ansvariga för att driva en positiv samhällsutveckling i våra kommuner ser vi väldigt allvarligt på den situation som råder. I och med besparingarna undermineras det arbete som vi försöker åstadkomma, där vi värnar om våra kommuninvånares väl", skriver de.

"Svek mot alla invånare"

Det är politiker från både Socialdemokraterna och Moderaterna som har undertecknat debattartikeln. Tidigare har det lokala poliskontoret i Vallentuna lagts ned och politikerna vänder sig emot ytterligare besparingar i Stockholm Nord.

"Att då ytterligare dra ner på budgeten för polisområde nord är ett svek mot alla invånare som är bosatta i våra kommuner", står det.

"Börja ta ansvar"

Nu kräver de sex kommunalråden svar från inrikesministern Anders Ygeman på om läget behöver bli ännu värre för att invånarnas trygghet ska bli prioriterad.

"Inrikesministern och rikspolischef Dan Eliasson måste börja ta ansvar för den kris som polisen befinner sig i och den påverkan detta får på säkerheten runt omkring oss. Hur ska polisen kunna agera på larm och öka sin närvaro när det redan ansträngda läget förvärras?".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kaveh tog den tuffa vägen till respekt

Nyheter Populära fritidsledaren: "Jag grät mig ofta till sömns om nätterna" Fritidsledaren Kaveh Kodie Kabinejad vet hur tufft livet kan vara för ungar under uppväxten. Han kämpade själv som liten grabb med talfel och blev mobbad. Han gick sin egen väg, blev svensk mästare i...onsdag 26/4 19:57

Vallentuna gymnasiums glädjesiffor – rektorn trodde inte sina ögon

Nyheter "Lärarna som betytt mest för resultatet" Elever som kan tänka sig att rekommendera Vallentuna gymnasium till andra har höjts markant på bara några år. Rektorn var själv tvungen att läsa resultatet både en och två gånger.onsdag 26/4 17:53