Så här såg det ut utanför tomten när Jan kom hem från semestern. Foto: Privat

Trädkapare härjade på kommunens mark – "Förekommande problem i Danderyd"

Ett 15-tal träd på mark som ägs av Danderyds kommun har blivit saboterade. En granne rapporterade skadegörelsen till kommunen som nu utreder händelsen.

  • Publicerad 14:15, 7 aug 2017

När Jan Lindqvist kom hem till Inverness efter en vecka på Sicilien upptäckte han att omgivningen inte såg riktigt lika bra ut som innan han åkte. Både framför och bakom hans tomt hade någon kapat träd och brutit av grenar, på mark som ägs av Danderyds kommun.

– Någon har kapat träd, och inte så oerhört snyggt heller. Man har tagit bort grenar mitt på en ek, en ek är helt borta och några tallar har grenar upptill och nedtill men inte i mitten, säger Jan.

– Kanske ska man inte säga till alla sina grannar att man åker på semester. Personen som gjort det här har skitit högaktningsfullt i hur det ser ut för mig. Men vad ska man göra, det går inte att limma tillbaka direkt.

Ingen julgran

Nere vid sin garageport hade Jan tidigare en gran som var cirka en och en halv meter. Den är nu kapad till hälften.

– Folk tror ju att jag är en idiot som har kapat en halv julgran, det är riktigt tråkigt, säger Jan.

Danderyds kommuns stadsträdgårdsmästare Karin Almén är på semester och inte anträffbar men enligt Jan Lindqvist har kommunen varit på plats och utvärderar det inträffade.

– De har konstaterat att det är kommunen och endast kommunen som röjer på sin egen mark. Tydligen är det ett vanligt förekommande problem här i Danderyd, säger Jan Lindqvist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Förlust på 27 miljoner mer än väntat - nu ska förvaltningen granskas

Nyheter Parisa Liljestrand (M): "En oerhörd chock" Den redovisade prognosen på minus sex miljoner kronor har nu ökat rejält till 33 miljoner kronor. Nu ska socialförvaltningen i Vallentuna granskas.lördag 20/1 10:45

QUIZ: Kungafamiljen i den kungliga huvudstaden

Nyheter Hur bra koll har du egentligen på vår kungafamiljs förehavanden i Stockholm? Utmana dina rojalistiska kunskaper i vårt quiz!fredag 19/1 17:00