Tåg och bussar har rullat på i Västerort, trots nattens snöfall. Bilden är från Alvik. Foto: Evelina Hertz

Trots snön – kollektivtrafiken rullar i Västerort

Nattens snöfall har hittills inte orsakat problem för kollektivtrafikresenärerna i Västerort. Tåg, bussar och tvärbana rullar på som som vanligt, enligt SL.

  • Publicerad 11:02, 4 jan 2017

Det kan finnas mindre gator som ännu inte är skottade, men vi kommer att hinna dit under dagen.

Trafikkontoret har under natten jobbat på med snöröjningen. Totalt har närmare 200 stycken snöröjningsfordon arbetat under natten mot onsdagen, för att få bort snön som fallit.

– Vi har kört på med full styrka. Tittar man på Hässelby, Vällingby, Spånga och Bromma så ser det generellt bra ut. Vi prioriterar snöröjningen på busstråken och större gator. Det kan finnas mindre gator som ännu inte är skottade, men vi kommer att hinna dit under dagen, säger Anders Porelius, pressansvarig på trafikkontoret.

– Det vi ser är att det blåser. Då kan snön driva igen, vilket kan göra att det inte ser skottat ut och att vi kan få gå flera gånger, fortsätter han.

I innerstan har alla bussar utom stombussarna varit inställda under morgonen.

LÄS MER: Mängder med inställda bussar under onsdagsmorgonen

Men enligt SL har kollektivtrafiken i Västerort rullat på utan problem.

–Tvärbanan, tunnelbanan och busstrafiken går som vanligt i hela Västerort, säger Lovisa Åbom, kommunikatör på SL presstjänst.

Tvärbanan går som den ska, enligt SL. Foto: Stella Papapanagiotou

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vällingby city finns inte mer

Nyheter Klart: Anrika centrumet byter namn – igen Har det precis satt sig att kalla Vällingby centrum för city? Eller tillhör du dem som helt enkelt vägrat det nya namnet? Nu kommer beskedet: Vällingby city byter namn – igen.lördag 23/9 13:05

Stor lista: Helgtipsen du inte vill missa i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Det vet du-konsert ✓Loppisar ✓Walk of hope Kom i höststämning med våra helgtips! Den här veckan kan du svira på halsduken och heja fram hemmalaget, gå på höstmarknad, promenera för kampen mot barncancer eller se bandet Det vet du på...lördag 23/9 7:09