Tåg och bussar har rullat på i Västerort, trots nattens snöfall. Bilden är från Alvik. Foto: Evelina Hertz

Trots snön – kollektivtrafiken rullar i Västerort

Nattens snöfall har hittills inte orsakat problem för kollektivtrafikresenärerna i Västerort. Tåg, bussar och tvärbana rullar på som som vanligt, enligt SL.

  • Publicerad 11:02, 4 jan 2017

Det kan finnas mindre gator som ännu inte är skottade, men vi kommer att hinna dit under dagen.

Trafikkontoret har under natten jobbat på med snöröjningen. Totalt har närmare 200 stycken snöröjningsfordon arbetat under natten mot onsdagen, för att få bort snön som fallit.

– Vi har kört på med full styrka. Tittar man på Hässelby, Vällingby, Spånga och Bromma så ser det generellt bra ut. Vi prioriterar snöröjningen på busstråken och större gator. Det kan finnas mindre gator som ännu inte är skottade, men vi kommer att hinna dit under dagen, säger Anders Porelius, pressansvarig på trafikkontoret.

– Det vi ser är att det blåser. Då kan snön driva igen, vilket kan göra att det inte ser skottat ut och att vi kan få gå flera gånger, fortsätter han.

I innerstan har alla bussar utom stombussarna varit inställda under morgonen.

LÄS MER: Mängder med inställda bussar under onsdagsmorgonen

Men enligt SL har kollektivtrafiken i Västerort rullat på utan problem.

–Tvärbanan, tunnelbanan och busstrafiken går som vanligt i hela Västerort, säger Lovisa Åbom, kommunikatör på SL presstjänst.

Tvärbanan går som den ska, enligt SL. Foto: Stella Papapanagiotou

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De förbjuder Monopol på stor brädspelsfest

Nyheter "Monopol bygger på sadism" Brädspel är ball! Så pass poppis är det med tärningar, pjäser, kort och spelplaner, att brädspelen nu fått en egen dag. Och den ska firas i Skarpnäck. Men inte med Monopol. Monopol är för sadister.söndag 22/4 9:10

Ökat intresse för golf i Stockholm

Nyheter Klubbarna spår att friskvårdsbidraget kommer ge ytterligare uppsving åt sporten Golf har fått ett rejält uppsving som sport. Bland klubbarna i Stockholm märks främst en ökning bland den breda allmänheten. Och när kostnaden nu går att ta som friskvård väntas intresset stiga...söndag 22/4 9:00