Ny stadsdel. I Slagsta strand vill Botkyrka kommun utveckla en helt ny stadsdel. Foto: /Botkyrka kommun

Tusen nya bostäder, förskola och stadsdelspark – planen för norra Botkyrkas Hammarby sjöstad

800 till 1200 nya bostäder i höghus och låga flerfamiljshus. Kommunens planer på att bygga en ny sjönära stadsdel i Slagsta strand går vidare.

  • Publicerad 15:32, 19 maj 2017

På senaste samhällsbyggnadsnämnden klubbades detaljplaneprogrammet för Slagsta strand igenom. Den nya stadsdelen för cirka 2000 invånare har Hammarby sjöstad som förebild och den befintliga kaj- och hamnverksamheten ska integreras med de nya bostäderna.

Totalt planeras 800 och 1200 bostäder. Närmast Fittja värmeverk är tanken höghus i 8-14 våningar med utsikt över Mälaren. Centralt och närmast hamnen planeras lägre hus i tre, fyra våningar och mot Tegelviksvägen blir de tre till fem våningar. I området planeras också en förskola och gruppbostäder.

Exploatör är Slagsta Utveckling AB som nu får i uppdrag att ta fram en detaljplan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.