Tusentals nya grannar på väg till Järfälla

Det är inte lätt att hänga med i alla Järfällas bostadsbyggen. Vi har kartlagt de bostäder som just nu byggs eller är planerade att byggas.

  • Publicerad 12:40, 19 okt 2017

Framtidsbilden för Järfälla 2030 innebär att Barkarbystaden, centrala Jakobsberg och delar av Veddesta som snart ska byggas ska ha en tydlig "stadskaraktär".

Samtidigt som helt nya områden byggs upp, som Söderdalen i Jakobsberg, sker även en hel del förtätning på flera håll i kommunen.

Och med fler bostäder blir det fler invånare. Från 2016 till 2030 är prognosen att invånarantalet kommer öka med över 41 000 personer, vilket skulle innebära att Järfälla 2030 har drygt 115 900 invånare.

Här kan du se hela vår lista över de större bostadsprojekten som pågår i kommunen just nu.

Har du koll på allt som byggs? Här bilder från Barkarbystaden, Kallhäll, Jakobsberg och Veddesta. Illustrationer: Tovatt Architects and Planners/WEC360/Sweco Architects/White Arkitekter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SWAT efter vd:ns avgång: "Hoppas på förnyat samarbete"

Nyheter Havererat samarbete med Järfällahus Förra veckan skrev vi om att ungdomsföreningen SWAT har sagts upp från sina lokaler i Kallhäll och Jakobsberg efter ett havererat samarbete med Järfällahus (JHAB). När företagets vd nu avgått har...tisdag 21/11 15:54

Nya säljknepet på bostäder: black friday-rea

Nyheter "Kunderna tar generellt lite längre tid på sig innan de bestämmer sig" Den amerikanska shopping-och readagen Black Friday blir ett allt vanligare fenomen i detaljhandeln även i Sverige. Nu införs det också på bostäder i Barkarbystaden.tisdag 21/11 12:24