Marianne Rundström saknar sina bussar på Fleminggatan. Foto: Linda Gren

TV-profilen rasar mot indragna bussar

TV-profilen Marianne Rundström bor på Kungsholmen. Hon ryter nu till mot att SL tagit bort tre av fyra busslinjer från hållplatsen närmast hennes hem.

  • Publicerad 10:20, 2 jan 2018

Det handlar om linje 53, 56 och 59 som på ett par år slutat gå från hållplatsen Fleminggatan/Scheelegatan. Det har försämrat Mariannes Rundströms pendlande liv rejält.

– Det handlar så klart inte om mig bara utan det är en samhällsgrej. Att det kan se ut så här i centrala stan. Först försvann 56:an som jag tog till jobbet vid Gärdet och förlängde min restid avsevärt, säger hon.

Ingen direktbuss till Söder

Och inte nog med det. För den som ska söderut från Kungsholmen togs 53:an och 59:an bort från hållplatsen här om veckan. Linjer som Marianne använde för att hämta barnbarn på förskolan på Södermalm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Nu kan jag inte ta bussen till jobbet och inte heller för att hämta. Det är anmärkningsvärt när det finns en politisk vilja att fler ska åka kollektivt, att de istället snott de här snabba effektiva förbindelserna från oss som bor här, säger Marianne Rundström som numer ofta får ta bilen istället.

Idag går stombuss 1, som innebär byten för den som vill ta sig till Södermalm eller Östermalm och nya buss 65, som går till Centralstationen och vidare till Skeppsholmen, att ta från hållplatsen Fleminggatan/Scheelegatan.

SL menar att ansvaret för de här förändringarna främst är Keolis – entreprenören som kör bussarna.

– Vi ser kontinuerligt över vårt linjenät och anpassar linjerna efter resenärsbehovet. Kort och gott är det så att resandet både linje 53 och linje 59 var så pass låg att det inte gick att försvara och därför kan resurserna användas bättre, säger Anna Engelbert, presstalesperson på Keolis.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon rekommenderar de som tidigare rest från Scheelegatan mot Södermalm att gå cirka 500 meter och ta linje 3 från Kungsholmstorg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Staden tvingas köpa bostäder i Hagastaden

Nyheter Rekorddyra lägenheter ska lösa LSS-krisen Bristen på bostäder för Vasastans funktionshindrade gör att staden nu vill köpa 13 lägenheter i Hagastaden – för över 50 miljoner kronor. Det rapporterar tidningen Mitt i.tisdag 23/1 17:55

Norra Djurgårdsstaden kan få mobil förskola

Nyheter Förskolebuss ska lösa lokalbrist Med inspiration från sydligare breddgrader kan Norra Djurgårsstaden få en förskolebuss.tisdag 23/1 17:32