En elev på Järfälla Gymnasium utsattes för grov misshandel på skolgården under skoltid. Foto: Ylva Bergman

Två gripna efter grov misshandel på gymnasieskola

En elev vid Järfälla gymnasium utsattes förra veckan för grov misshandel på skolgården under skoltid.

  • Publicerad 15:27, 1 nov 2017

Förra torsdagen strax innan klockan 15 blev en elev på Järfälla gymnasium misshandlad på skolgården.

– Han blev slagen så att han blev liggande och ambulans kom till platsen, säger Albin Näverberg på Järfällapolisen.

– Eleven misshandlades av två andra personer, om det är av andra elever eller personer som kommit utifrån är oklart, fortsätter han.

De två personerna greps inledningsvis men är i dagsläget inte frihetsberövade. Misstankarna kvarstår dock och en utredning om grov misshandel pågår.

"Där och då var situationen otäck"

Det var skolpersonal som larmade polis och ambulans som kom till platsen. Mariella Augustsson är tillförordnad rektor på Järfälla gymnasium och berättar att händelsen väckt frågor hos både elever och föräldrar.

– Där och då var situationen otäck. Elever har kommit med frågor och undrat hur det gick och om varför det hände. Men jag upplever inte att eleverna har varit oroliga för sin egen säkerhet, säger hon.

Har ni jobbat annorlunda den senaste veckan för att säkerställa tryggheten?

– Vi försöker att alltid ha en hög vuxentäthet i allmänna utrymmen, och denna vecka framförallt för att fånga upp frågor och finnas tillgänglig för eleverna. Sedan försöker vi att hitta en kommunikation med samtliga inblandade i incidenten, säger Mariella Augustsson.

Varken polis eller tillförordnad rektor vill kommentera bakgrunden till händelsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Äntligen soldyrkare! Nu är uteserveringssäsongen här

Nyheter Här kan du hänga i solen i Västerort Lördag lovar strålande väder och då väcks suget efter utekäk hos många. Nu ploppar äntligen uteserveringarna upp en efter en i Västerort.fredag 20/4 15:37

Hårdare krav pressar kvinnojouren i Järfälla

Nyheter "Vår ekonomiska sitiuation är desperat" Högre kvalitetskrav sätter press på landets kvinnojourer. Järfälla kvinnojour har tvingats dra ner på personal för att ha råd med anpassningarna – samtidigt som verksamhetsstödet har legat stilla på...fredag 20/4 15:22