Två personer ska ha gripits under dagen i samband med skottlossningen under tisdagsmorgonen i Danderyd.

Två gripna efter skottlossning i Danderyd - misstänkt mordförsök

En person i Danderyd ringde polis i morse och berättade att någon skjutit flera skott mot honom. Fynd på platsen stärker misstankar om att ett mordförsök inträffat. Under dagen kunde två personer gripas.

  • Publicerad 12:59, 11 jan 2017

Det var klockan 06:04 under tisdagsmorgonen som polis larmades till, vad Danderyds Nyheter erfar, västra delen av kommunen. Flera skott ska ha avlossats och en person uppgav att hen blivit beskjuten av en annan person. Det tilltänkta offret ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Under dagen meddelade polisen att de under utredningsarbetet framkommit uppgifter som gjort att två personer har gripits - samtidigt som den tekniska undersökningen fortfarande pågår.

Polisen är i nuläget förtegen med ytterligare information.

– Vi hänvisar till det som står på polisens hemsida. Det är två som har gripits och är hämtade till förhör och utredningen fortgår, säger Christer Sandström, informationsansvarig på polisen i Roslagen.

Senare under tisdagseftermiddagen meddelade polisen att förhör med de två männen har skett och att åklagare beslutat att männen ska vara anhållna skäligen misstänkta för mordförsök.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hon har tagit över Pressbyrån - "stora, stora utmaningar"

Nyheter Tycker att det saknas bra service i Vallentuna Förra hösten gick det rykten om att Pressbyrån i Vallentuna centrum skulle lägga ner. Men så blir det inte - nu har butiken nämligen fått ny franchisetagare.tisdag 26/9 12:23

Här ska 100 hyresrätter för studenter byggas i Danderyd

Nyheter Studenter får bo bredvid E18 I Klingsta, alldeles intill E18, har nu Danderyds kommun börjat leta efter en byggentreprenör för att bygga minst 100 studentlägenheter. – Bebyggelsen kommer fungera som bulleravskärmning, säger...tisdag 26/9 10:57