Nu döms två av de tre åtalade männen för en gruppvåldtäkt i Barkarby i somras. Foto: Mostphotos

Två män döms för gruppvåldtäkt i Barkarby

Igår kom domen för de tre unga män som stått åtalade för grov våldtäkt mot en kvinna i ett skogsparti i Barkarby.

  • Publicerad 14:12, 18 okt 2017

I juli i år blev en kvinna i 40-årsåldern våldtagen i Barkarby. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnan ha liftat med tre unga män på en moped. De ska sedan ha kört omkull mopeden och släpat in kvinnan i ett skogsparti där de våldtagit henne.

Några dagar senare kunde polisen gripa tre unga män i åldern 16, 17 och 18 år som sedan åtalades för grov våldtäkt.

Efter gruppvåldtäkten – nu åtalas tre unga män

Igår kom så till sist domen. 16-åringen döms till ett års ungdomsvård för grov våldtäkt, 18-åringen döms även han för grov våldtäkt och får två år och fyra månaders fängelse. 17-åringen frias eftersom det inte var ställt utom rimligt tvivel att han deltagit i våldtäkten, skriver Aftonbladet.

– I dag har min klient fått upprättelse. Och det är viktigt för att kunna gå vidare i livet. Det är också viktigt att få ett erkännande från samhället med just en fällande dom, säger Elisabeth Massi Fritz, kvinnans målsägarbiträde, till Aftonbladet.

Hon meddelar samtidigt att de kommer överklaga frigivningen av 17-åringen.

De båda dömda får så kallad straffrabatt på grund av sin ålder. Enligt domstolen är det egentliga straffvärdet fyra år och åtta månaders fängelse.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Danielle växte upp på slottsägorna vid Görväln

Nyheter "Det var som en sagovärld" Närhet till vatten, skog och ett slott. Låter det som en vanlig uppväxt i Järfälla? Kanske inte, men det har varit konstnären Danielle Pamps verklighet i en villa i Görväln.söndag 21/1 8:00

Härligt! Här händer helgens halabaloo!

Nyheter ✓Simhallsinvigning ✓Skridskoåkning ✓Konstutställning Ta de första simtagen i Åkeshovs simhall, snör på dig grillorna eller gå och se en match. För den som känner för det går det att ha en riktigt aktiv helg i Västerort och Järfälla.fredag 19/1 21:32