Nu döms två av de tre åtalade männen för en gruppvåldtäkt i Barkarby i somras. Foto: Mostphotos

Två män döms för gruppvåldtäkt i Barkarby

Igår kom domen för de tre unga män som stått åtalade för grov våldtäkt mot en kvinna i ett skogsparti i Barkarby.

  • Publicerad 14:12, 18 okt 2017

I juli i år blev en kvinna i 40-årsåldern våldtagen i Barkarby. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnan ha liftat med tre unga män på en moped. De ska sedan ha kört omkull mopeden och släpat in kvinnan i ett skogsparti där de våldtagit henne.

Några dagar senare kunde polisen gripa tre unga män i åldern 16, 17 och 18 år som sedan åtalades för grov våldtäkt.

Efter gruppvåldtäkten – nu åtalas tre unga män

Igår kom så till sist domen. 16-åringen döms till ett års ungdomsvård för grov våldtäkt, 18-åringen döms även han för grov våldtäkt och får två år och fyra månaders fängelse. 17-åringen frias eftersom det inte var ställt utom rimligt tvivel att han deltagit i våldtäkten, skriver Aftonbladet.

– I dag har min klient fått upprättelse. Och det är viktigt för att kunna gå vidare i livet. Det är också viktigt att få ett erkännande från samhället med just en fällande dom, säger Elisabeth Massi Fritz, kvinnans målsägarbiträde, till Aftonbladet.

Hon meddelar samtidigt att de kommer överklaga frigivningen av 17-åringen.

De båda dömda får så kallad straffrabatt på grund av sin ålder. Enligt domstolen är det egentliga straffvärdet fyra år och åtta månaders fängelse.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det här bjuder helgen på i Västerort och Järälla

Nyheter 13 festliga tips för stora och små Låt inte mörkret hålla dig inomhus i helgen! Den är nämligen fullspäckad av aktiviteter. Vad sägs om premiär för pop-up krukmakeri, Alfons Åberg-firande och bandymatch?fredag 17/11 16:07

Kolla in bilderna! Såhär blir nya Järfällabadet

Nyheter ✓Flera bassänger ✓Vattenrutschkanor ✓Jättegym Åka vattenrutschkana med badring eller hiss ner i bassängen för rullstolsburna – Järfälla Tidning fick tjuvkika på det nya Järfällabadet som växer fram i Jakobsberg.fredag 17/11 15:33