Foto: Mostphotos

Två personer skjutna – stoppades på motorvägen

Två män skottskadades, varav en allvarligt, i Upplands Väsby under onsdagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

  • Publicerad 07:35, 16 feb 2017

Polisen larmades till en adress i Fresta, Upplands Väsby vid 21-tiden på onsdagskvällen efter uppgifter om att det hade varit en skottlossning. I samband med det ska även flera bilar ha lämnat platsen. Polisen hittade även tomhylsor på platsen och sökte med hundar och helikopter i området efter både gärningsmän och brottsoffer.

En stund senare stoppar polisen en bil vid Norrtull. Föraren var skottskadad och berättade att han hade kört en annan skottskadad man till sjukhus efter händelsen i Fresta.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska personen som lämnades på sjukhus vara skjuten i huvudet, medan personen som anträffades i bilen var skjuten i ryggen.

– Den som är förd till sjukhus är mer allvarligt skadad än den som anträffades i bilen, säger Sven-Erik Olsson till Aftonbladet.

Polisen har inlett en förundersökning avseende försök till mord alternativ dråp.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kan skottlossningen ha ett samband med tisdagens skjutning i Vallentuna där en man i 25-årsåldern sköts flera gånger – både i benet och i armen.

LÄS ÄVEN:

Efter skotten i Vallentuna: "Obehagligt att öppna förskolan"

Skottlossning i Vallentuna nära skola - sköts i benet och armen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.