Förra helgen skedde två våldtäktsförsök på Östermalm. Foto: Sacharias Källdén

Två våldtäktsförsök på Östermalm

Förra helgen skedde två våldtäktsförsök på Östermalm. Ännu har polisen ingen misstänkt.

  • Publicerad 16:40, 9 nov 2017

Strax innan klockan fyra natten till lördagen förra helgen blev en kvinna angripen i Humlegården av två män som drog i henne och försökte stoppa ner händerna i hennes trosor. Hon lyckades dock ta sig loss och skadades inte fysiskt. Förövarna är fortfarande på fri fot.

– Vi har ingen misstänkt eller gripen i nuläget men vi inväntar spårsäkring, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisens presstjänst.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ytterligare ett våldtäktsförsök ägde rum på Östermalm under en taxiresa natten till måndagen klockan 04.42. Föraren ska ha tagit en kvinnlig resenärs plånbok och mobil samt tvingat henne till sexuella handlingar för att få tillbaka sina saker. En anmälan om försök till våldtäkt samt sexuellt tvång är upprättad men det finns ingen misstänkt.

– Det går inte att sätta några likhetstecken mellan våldtäktsförsöken eftersom vi inte vet var taxiresan startade, säger Kjell Nilsson vid Stockholmspolisens presstjänst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45