Nu tycks kommunen tvärvända om avecbeslutet. Foto: Mostphotos

Tvärvändningen - det tycks bli avec!

Beslutet om att ingen avec skulle serveras på Guldliljangalan på lördag väckte upprörda känslor. Nu kallas socialnämnden in till extra möte på onsdagen. – Jag skulle inte ha sammankallat nämnden om jag inte hade trott på att beslutet skulle ändras, säger Solweig Eklund (S), ordförande i nämnden.

  • Publicerad 19:20, 27 mar 2017

Läs gärna: Krönika

Normalt håller nämnderna alltid med om de beslut som fattas på delegation av en tjänsteman.

Fast inte den här gången.

– Det är ett obegripligt beslut som tagits, säger Solweig Eklund.

När nämnden träffas på onsdag är det bara frågan om avec-tillståndet som ska behandlas.

– Jag gör bedömningen att vi kommer att fatta ett annat beslut, säger Solweig Eklund.

När bestämdes detta?

– Jag har tagit reda på vad jag behövde under helgen och fattat beslutet i dag (måndag). Kallelsen går ut i morgon (tisdag).

Daniel di Grazia är den krögare som står för serveringen på galan. Han är lättad efter beskedet om att nämnden kallats in, men inte förvånad.

– Jag har hela tiden haft känslan att det skulle lösa sig. För mig var det första beslutet overkligt, som ett dåligt skämt, säger di Grazia.

Hur känns det nu då?

– Det känns bra, förstås.

Även Tobias Gustafsson på arrangerande Enköpings Expo är glad i dag.

Han tyckte inte om det första beslutet, att inte tillåta avec.

– Det kändes inte rättvist. Samtidigt är det viktigt nu att vi får veta vad som faktiskt gäller. Det får inte vara ett lotteri vilka tillstånd som ges.

Hur känns det nu då?

– Nu kommer det att kännas extra roligt att slå upp portarna och hälsa gästerna välkomna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

25-åring misstänks för mordbrand

Nyheter En personbil sattes i brand under natten. Bilen stod intill en bostad och en 25-åring har gripits misstänkt för grov mordbrand.söndag 25/2 10:24

Blåljus: Stöld och vapenbrott

Nyheter Den kalla fredagskvällen blev tämligen lugn i Enköping. En bil med fyra unga personer i tilldrog sig dock poolisens intresse.lördag 24/2 9:42