Hela 1,7 miljoner krävs Täbybon på. Foto: Mostphotos

Tvingas betala tillbaka 1 700 000 kronor

En man skriven i Täby är återbetalningsskyldig Försäkringskassan hela 1 726 740 kronor.

  • Publicerad 15:53, 9 feb 2018

Enligt Försäkringskassans utredning, som startades efter att Skatteverket skickat uppgifter om mannens enskilda näringsverksamhet, har mannen fått hel sjukersättning och samtidigt bedrivit egen verksamhet på heltid, vilket betyder att han skulle kunnat jobba heltid.

Försäkringskassan har därför beslutat att mannen ska återbetala hela sin sjukersättning som han erhållit under perioden januari 2008 - maj 2017.

Mannen har framfört att det bolag och patent som har stått skrivet på honom inte inneburit arbetsinsatser av betydande grad.

Måste betala tillbaka

Om det finns särskilda skäl kan man befrias helt eller delvis från att betala tillbaka de pengar som man har fått för mycket (eftergift). Särskilda skäl kan vara att man har en svår ekonomisk eller social situation. 

Men i denna situationen ser Försäkringskassan inte att det finns några ekonomiska skäl som hindrar personen att återbetala pengarna.

Sista dagen för att betala tillbaka pengarna är satt den 12 februari 2017. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Därför spärrades Biblioteksgången av i veckan

Nyheter "Initialt kunde vi inte avgöra vad det var inuti" Läsare undrar hur det kom sig att polisen spärrade av Biblioteksgången i Täby centrum under måndagen. Svaret: En förpackning som polisen var tvungen att undersöka.fredag 16/2 11:23

Danderydsvalet 2018: Hur högt tål Djursholm?

Nyheter "Riskerar kulturhistoriska värden" På den tidigare bensinmacksstationen vid Djursholms torg ska man bygga bostäder. Vi ställde den hypotetiska frågan om det är möjligt med ett 10-våningshus till alla partiers företrädare i...fredag 16/2 11:20