Tresor Singbo har grundat hjälporganisationen Hope. Foto: Privat

Tygkassar ska hjälpa utsatta i Kongo

För sex år sedan bildade Östermalmsbon Tresor Singbo organisationen Hope som hjälper utsatta barn i hemlandet Kongo. På lördag säljer han tygkassar som tillverkats på organisationens yrkeshögskola.

  • Publicerad 16:17, 27 sep 2017

Östermalmsbon Tresor Singbo kom själv till Sverige som 13-åring efter att ha flytt från Demokratiska republiken Kongo, även kallat Kongo-Kinshasa.

– Min pappa var politiker och blev skjuten så vi var tvungna att lämna landet. När jag kom till Sverige började jag sjuan och det var det en sån stor kontrast mot Kongo, där var det bara rika som fick gå i skolan, säger Tresor Singbo.

Kungsholmsbo vill hjälpa utsatta barn i Kongo

Redan då började han tänka på att han ville göra något för utsatta barn i Kongo.

– Jag kände att jag ville göra något för att hjälpa och göra skillnad för barnen i mitt hemland. Efter gymnasiet tog jag tag i drömmen. Nu har vi startat yrkeshögskola, grundskola, sjukhus och förskola. Allt är gratis, säger Tresor Singbo, som i dagarna åker till Kongo igen.

Stockholmaren Tresor gör ny insamling för att hjälpa barn i Kongo

På lördag när det är loppis i Norra Djurgårdsstaden mellan 11 och 15 är kommer tygkassar, tillverkade av tjejer som pluggar till sömmerskor på yrkeshögskolan, att säljas till förmån för organisationen.

– Pengarna går till att köpa in fler symaskiner. Vi arbetar mycket för kvinnors rättigheter och har även startat ett fotbollslag för kvinnor, säger Tresor SIngbo.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45