Ung Solnabagare i SM-final

Lovisa Wiksten som arbetar på Bakery & Spice i Solna är en av de nominerade till finalen i SM för Unga Bagare.

  • Publicerad 13:29, 8 feb 2018

Under fem intensiva timmar ska elva unga bagare visa prov på hantverksskicklighet genom att skapa smakfulla bakverk i fem olika kategorier: matbröd, frukostbröd, vetebröd, wienerbröd och en skulptur av bröd eller en tårta.

– Min mamma och mormor har alltid uppmuntrat mig att baka, ända sedan jag var liten. Det är jag väldigt glad och tacksam för, säger Lovisa Wiksten, 22 år.

Vinnaren utses den 14 mars vid ett evenemang i Göteborg. De bagare som placerar sig på första till fjärde plats blir uttagna till Juniorbagarlandslaget som senare i år ska tävla i VM för Unga Bagare.

SM-tävlingen har arrangerats av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer sedan 1990.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De står överst på MP-listan

Nyheter Miljöpartiet i Solna har fastställt sin lista till kommunvalet. Kommunalrådet och gruppledaren Bernhard Huber och vice gruppledaren Victoria Johansson står överst på listan.fredag 23/2 12:35