Badstränder, utanför nattklubbar och festivaler har varit succéplatser för ägarna av "korvmoppen" Foto: privat

Unika "korvmoppen" i Danderyd – "Drar mer uppmärksamhet än en Ferrari"

En unik korvmoppe på tre hjul är just nu till salu i Danderyd och enligt nuvarande ägaren så är moppen en riktig glädjespridare. – Om de skrattar med oss eller åt oss vet jag inte.

  • Publicerad 17:28, 9 aug 2017

Har du någonsin drömt om att ha en moppe som du kan sälja kokt korv ifrån? Nu finns chansen när ett Danderydsföretag säljer sin "korvmoppe".

– Det är en ombyggd Piaggio-moped med riktigt schysst grill och kyl, som kan drivas med gasol och el, och kokkärl för korv, säger Nicklas Eriksson, en av delägarna.

När Danderyds Nyheter såg annonsen väcktes vår uppmärksamhet, vilket enligt Nicklas är fördelen med "korvmoppen".

– Folk bli ju jätteglada när de ser den, den ser ju väldigt rolig ut, så den är en liten publikmagnet, säger han och tillägger:

– Jag tror vi får mer uppmärksamhet när vi åker runt i den här än någon som kör än Ferrari, sen om de skrattar åt oss eller med oss det vet jag inte.

"Enkelt att tjäna snabba pengar"

Enligt Nicklas finns det bara tre eller fyra liknande specialmopeder i hela Sverige och efter åren som de krängt korv från moppen finns det tips till den nya ägaren.

– Vi brukar inte stå i Danderyd direkt. Men vid Rålambshovsparken är den jättepoppis, folk springer till den och handlar, säger Nicklas.

– Sen är det jättepopulär på festivaler, där är det enkelt att tjäna snabba pengar, sen på badställen runt om självklart.

Enligt Nicklas så behöver man inte ha mer tillstånd än från livsmedelsverket och sen kan man stå i princip var man vill i fyra timmar innan man måste flytta på sig.

Men den viktigaste frågan - jag är 193 centimeter lång, får jag plats i den?

– Det går, men jag kan väl säga som så att det är lite trångt, så du kanske inte ska åka några långa sträckor i så fall. Men är vi borta från Stockholm så fraktar vi den med släp och åker de sista 100 meterna och det är en riktigt bra känsla när man kommer fram i den.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Därför spärrades Biblioteksgången av i veckan

Nyheter "Initialt kunde vi inte avgöra vad det var inuti" Läsare undrar hur det kom sig att polisen spärrade av Biblioteksgången i Täby centrum under måndagen. Svaret: En förpackning som polisen var tvungen att undersöka.fredag 16/2 11:23

Danderydsvalet 2018: Hur högt tål Djursholm?

Nyheter "Riskerar kulturhistoriska värden" På den tidigare bensinmacksstationen vid Djursholms torg ska man bygga bostäder. Vi ställde den hypotetiska frågan om det är möjligt med ett 10-våningshus till alla partiers företrädare i...fredag 16/2 11:20