Sollentuna har just nu besök av en den ovanliga fågeln vitvingad trut. "Vill man titta på den så går man ner till Edsvikens is strax utanför Edsbergs slott och tittar efter en så gott som helvit mås", berättar fågelexpert Steve Dahlfors. Foto: Steve Dahlfors

Unikt fågelbesök i Sollentuna

  • Publicerad 13:44, 6 mar 2017

Sollentuna har finbesök, av den ovanliga truten vitvingad trut.

- Vitvingade truten finns normalt i de arktiska områdena på Grönland och Kanada. Besöker sällsynt Sverige och då oftast på västkusten. Jag är inte helt säker men jag tror det här är första besöket av vitvingad trut i Sollentuna. Det berättar fågelexperten Steve Dahlfors, och fortsätter:

- Vill man titta på den så går man ner till Edsvikens is strax utanför Edsbergs slott och tittar efter en så gott som helvit mås. Vid det här laget har upp mot hundra ornitologer vallfärdat från hela Stockholms län hit för att få se fågeln.

Han passar också på att berätta att :

– Ytterligare en liten sensation är att man även just nu kan se den skygga vattenrallen gå omkring i den konstgjorda bäcken i Edsbergsparken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Misstänkt skjutning i Rotebro

Nyheter En person har förts till sjukhus med vad som uppfattas som skottskador efter en misstänkt skjutning i Rotebro på torsdagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.torsdag 19/4 18:43