Det går bra för våra tre tidningar och det går bra för DirektPress. Foto: Bengt Johansson

Uppåt, uppåt, uppåt för våra tidningar

Fungerar papperstidningar? Klart det gör! Alla våra tre tidningar ökar i antalet läsare. – Vi har en tydlig lokal profil på allt vi gör, det tror jag är främsta förklaringen, säger chefredaktör Bengt Johansson.

  • Publicerad 13:58, 9 mar 2017

Orvesto mäter papperstidningarnas räckvidd, bland annat.

De har nu redovisat hur många som läst våra tidningar under fjolåret, 2016. Det jämförs med år 2015.

Enligt Orvesto har:

Ena-Håbo Tidningen ökat från 29.000 till 30.000 läsare.

Bålsta-Bladet ökat från 20.000 till 21.000 läsare.

Upplands-BroBladet har 20.000 läsare. Det är första helåret för tidningen.

Som jämförelse kan nämnas att Enköpings-Posten 2016 hade en räckvidd på 25.000, en fyraprocentig minskning från 26.000.

Enligt Orvesto helår 2016 har också koncernen, DirektPress, ökat sin räckvidd i Storstockholm med 52 procent jämfört med helåret 2015.

Bakom den kraftiga ökningen ligger en rad nya titlar som startades första halvåret 2015.

– Många reagerade nog på den kraftiga expansionen av papperstidningar i en på många sätt digital tid. Men vi visste att intresset för lokala nyheter var och är stort och att lokaltidningen på papper har en särställning både bland läsare och annonsörer, säger DirektPress marknadschef Björn Löfqvist.

Ser man på Orvesto helår 2016 tycks resonemanget stämma.

✓ DirektPress totalpaket i landet ökar med nästan en kvarts miljon läsare! (+ 33 procent)

✓ DirektPress Storstockholm ökar sin räckvidd med 236 000 läsare! (+ 52 procent)

– Vi tror på kraften i lokala nyheter. Samhällsintresset bland våra läsare är stort och Stockholm har stora utmaningar framför sig. Vi ägnar oss åt en på många sätt traditionell nyhetsbevakning av kommuner och landsting därför att läsarna både behöver och efterfrågar den, säger Helene Claesson Jennische, chefredaktör DirektPress Stockholm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på företag som hyr ut maskiner

Nyheter Ett maskinuthyrningsföretagpå Skälbygatan har haft infrott under natten mellan fredag och lördag. – Övervakningsfilm finns, men alla iakttagelser är intressanta, säger närpolischef Jan Håkansson.söndag 22/4 8:53

Lugnt - utom i källarförråden

Nyheter Vårvärmen är här, men fredagen blev ändå mycket lugn i Enköping. Fast ni som har källarförråd kan väl kolla en extra gång så ni sluppit påhälsning.lördag 21/4 9:33