Bålsta Alpinas ordförande Tobias Trillion Persson. Foto: Arkiv/Therese Selén

Upplagt för skidpremiär i Teknikbacken

Kylan dröjde, men förra veckan kom den med besked. Och nu töar det. Men det är ändå inget som skrämmer Bålsta Alpina, som driver Teknikbacken på Granåsen. De laddar för säsongspremiär i helgen.

  • Publicerad 11:33, 9 jan 2017

Det har slitit på våra ideella krafter. Det har varit lite kämpigt.

Just nu är det många alpina skidåkare som går och hoppas på att Teknikbacken ska öppna på Granåsen för säsongen. Bålsta Alpinas ordförande Tobias Trillion Persson, ger på måndagsmorgonen positiva besked.

– Vi har tillräckligt mycket snö för att till helgen i alla fall kunna öppna den lilla nedfarten. Allt tyder på att det blir premiär i helgen, säger Tobias Trillion Persson.

Men snöläggningen har inte gått helt problemfritt för Bålstaklubben. Strul med pumpanläggningen till snökanonerna har gjort att snöläggningen inte kunnat göras med önskad fart.

– Det har slitit på våra ideella krafter. Det har varit lite kämpigt, men nu tänkte vi spruta snö på onsdag igen. Och till helgen visar väderleksrapporterna att det ska bli kallare igen, säger Tobias.

Och det är många som går och väntar på premiären. Aldrig har så många skidåkare anmält sitt intresse till att delta i skidskolan som tidigare. Omkring 130 åkare kommer att delta i årets skidskola.

– Det är jättekul. Så snart vi öppnar den lilla nedfarten kommer vi att börja med skidskolan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny äldreplan ska tas fram - med de äldre

Håbo ska ta fram en ny äldreplan. Då tar kommunen hjälp av de som verkligen vet. De äldre.måndag 23/4 14:00

Senaste numret

Bålstabladet