Ingvor Eriksson sörjer att närbutiken som funnits i Hjorthagen i över 50 år nu stänger eller "omlokaliseras" som Coop själva väljer att kalla det. Foto: Johann Bernövall

Upprört när matbutiken stänger: "Fick inget veta"

På måndagsmorgonen möttes Hjorthagsborna av budskapet att närbutiken i Hjorthagen ska stänga den 31 mars. Ett besked som rör upp känslor.

  • Publicerad 17:43, 27 mar 2017

Både i samtal till Östermalmsnytt och i grupper på Facebook är många upprörda över att närbutiken på Artemisgatan ska stänga redan till månadsskiftet – det vill säga redan på fredag. Utanför butiken står gatupratare som informerar om att butiken ska upphöra med hänvisning till den nyöppnade stora Coop-butiken på Bobergssgatan i Norra Djurgårdsstaden.

Ingvor Eriksson, 84, har bott på gatan sedan den första Konsum-butiken öppnade där 1953.

– Jag såg detta i morse och blev bestört. Tänk på alla gamla människor som bor häromkring, det blir en väldig skillnad nu, de får ta bussen till den nya affären, säger Ingvor Eriksson.

Den nya butiken på Bobergsgatan ligger 1,2 kilometer ifrån den som nu ska stänga.

– Nu får man väl gå till kvarterskrogen istället, och jag dricker inte ens öl!, skämtar Ingvor Eriksson som är väldigt besviken över att Coop väljer att informera om detta med bara en veckas varsel.

– De är nog rädda att det skulle bli protestlistor. Vi är många som bor här som är kända för att hålla ihop. Jag och min man kämpade i många år för att behålla vårdcentralen, till exempel. Nu är jag rädd att det kommer bli fler lokaler som står tomma här, säger hon.

"Stänger inte"

Butikschefen på Coop Hjorthagen vill inte uttala sig om stängningen utan hänvisar till företagets centrala ledning.

– Vi har länge letat efter att kunna erbjuda en större butik. Den lilla butiken är ganska sliten så vi valde att omlokalisera, säger Kajsa Liljegren som är pressinformatör på Coop.

Men har du förståelse för de som upprörs över att deras butik stänger?

– Vi stänger inte utan omlokaliserar. Visst är det tråkigt för några som bor precis bredvid, men vi hoppas så klart att de kommer till den nya fräscha butiken, säger Kajsa Liljegren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya stadsradhus får bastu på taket och egen bio

Nyheter "Unika i sitt slag" Nu är det säljstart för ett nytt bostadsprojekt i Stockholm, med allt från stor takterrass, gemensam bio i källaren och privat bastu på taket.torsdag 24/8 12:09

Rekordpriser: Så dyra blir lyxlyorna i hamamhuset på Södermalm

Nyheter "Det är sådana lägenheter man ser i filmer" Den som vill ta hissen hemifrån ner till Södermalms första turkiska bad kommer behöva en tjock plånbok. Nu ska de 16 exklusiva lägenheterna i hamamhuset på Östgötagatan säljas – till rekordhöga...torsdag 24/8 11:39