Utan plastkassar – så tycker kunderna

Första dagen utan plastkassar i Ica-butiken i Täby. Kunderna positiva till initiativet, men somliga funderar på vad de ska slänga soporna i. – Jag skulle jättegärna veta vad jag ska slänga soporna i, säger Maria Nilsson, som bor i Näsbypark.

  • Publicerad 17:37, 13 nov 2017

Som Täby Nyheter tidigare berättat har Joakim Skotte, som driver Ica Nära Alléns i Näsbypark, beslutat att ta bort alla plastkassar i butiken. I stället för att köpa en plastkasse eller pappkasse kommer kunderna få en flergångskasse i tyg.  

LÄS MER: Tar bort plastkassarna i sin matbutik: "Är vi för långt fram i tiden?"

Pernilla Renström, butiksbiträde, berättar att nio av tio kunder som kommit in i butiken har varit positiva till initiativet.  

– Det var någon kund som tyckte att vi börjar i fel ände. Hon tyckte att vi borde börja med att ta bort plasten runt grönsakerna, men det är svårare för oss då vi måste få våra leverantörer att sluta med plast, säger hon.

"Hur gör man med soporna?"

En kund som har dubbla känslor inför den nya förändringen är Maria Nilsson. Hon undrar vad hon ska slänga sina hushållssopor i.

– Jag kan gärna ta med en kasse till butiken, men jag behöver också ha kassar att slänga sopor i. Jag tycker de borde informera om ett alternativ man kan köpa för att slänga, säger hon.

Bra för havet

Roland Lundkvist som också bor i Näsbypark tycker att förslaget är jättebra.

– Det känns trevligt och det är bättre för miljön, säger han.

Solweig Karlsson och Lars Wallén som är på besök i trakten har med sig en egen pappkasse. De bruka ha med sig en egen kasse när de handlar.

– Det är bra att man tar bort plastkassarna. De hamnar ändå bara i havet, säger Lars Wallén.

Tanken är att testa att vara utan plastkassar under en vecka, och sedan utvärdera hur det har gått och vad kunderna tycker om initiativet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år med gaypodden: "Många tackar för att vi hjälpt dem"

Nyheter Alexandra från Vallentuna: "För få lesbiska som tog plats" Gaypodden har nyss fyllt ett år och vi har snackat med Vallentunabon Alexandra Malmlund som är en av grundarna till podcasten.fredag 23/2 15:05