Kolla film utomhus i Riddarparken! På lördag visas två filmer för hela familjen. Foto: Lars Gullnäs/Bysmon

Utomhusbio ska samla Järfällabor i Jakobsberg

Filmsugen men mer taggad på att vara ute i friska luften? Lösningen kommer här: ta med familjen på utomhusbio i Jakan i helgen.

Det är ungdomsföreningen SWAT som ordnar lördagens filmvisningar i Riddarparken i Jakobsberg.

Från klockan 17 visas två barnfilmer i parken, där det också blir lotteri, gratis popcorn och läsk.

– Vi kommer att visa två filmer som vi tycker har väldigt fina budskap, Zootropolis och Lion, som passar bra för barnen, säger Aiya Mohsen, verksamhetsledare på SWAT.

De ordnar bion i samarbete med Järfällahus, Järfälla kommun och Hyresgästföreningen.

– Det ska vara gratis för alla som bor i Järfälla, ingen ska behöva betala för något.

Bakgrunden till varför SWAT ville ordna bion bottnade först i samtal med föräldrar, som uttryckt oro över tryggheten på stan under sommaren.

"Nog många som kommer"

Därför bestämde de sig för att ordna något som samlar folk i hjärtat av Jakobsberg - Riddarparken.

– Vi vill motarbeta den synen på Järfälla, och visa att det finns många aktörer som är här och samarbetar. Det viktigaste för oss är att visa att man kan vistas utomhus i Järfälla och Jakobsberg även när det är sent, säger Aiya Mohsen.

SWAT har ordnat med storbildsskärm och har inga direkta begränsningar för hur många som kan komma.

– Är det fint väder är det nog många som kommer och vi har annonserat både på tavlor i kommunen och delat ut flera tusen flygblad till lägenheter, säger Aiya Mohsen.

Utomhusbion sker lördag den 19 augusti. Zootropolis visas klockan 17 och Lion klockan 20.20.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter vår artikel: Nu stoppar MVC den bisarra bilden

Nyheter Verksamhetschefen: "Bedrövlig bild" Bilden som används som diskussionsunderlag för blivande föräldrar på MVC har väckt starka reaktioner. Nu dras materialet tillbaka, enligt verksamhetschefen.fredag 22/9 14:26

Bisarra bilden chockade deltagare på MVC

Nyheter Otroligt dålig stämning: "Ursäkta, har han stånd?" Ett sätt att starta diskussion eller en illustration av en potentiell våldtäktssituation? Nu skapar bilden som används på träffar för blivande föräldrar i Bromma ramaskri.fredag 22/9 11:25