Täby Park. Visionsbild över hur Täby Park ska komma att se ut. Foto: Skanska

Vad ska Täbys nya torg heta?

För att hålla Täby Galopps historia vid liv hoppas kommunen få in namnförslag med hästtema för gator och torg i Täby Park.

  • Publicerad 16:14, 18 okt 2017

I slutet av sommaren blossade debatterna om namnet på Täbys nya område upp igen.

LÄS MER: Debatt om namnbytet från Täby Galopp till Täby Park - igen

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Johan Algernon (M), slog dock fast att namnet Täby Park är bestämt.

– Men vi har diskuterat andra sätt för att hålla minnet av hästsporten vid liv, det är att vissa vägar och gator kan få namn efter hästtema. Det är frågor som vi kommer återkomma till längre fram, sa han till Täby Nyheter då.

Inleder namntävling

Nu vill Täby kommun ha hjälp av Täbyborna att namnge ett av de nya torgen i Täby Park.

– Vi har en namntävling där Täbyborna får vara med och föreslå namn på nya torget i området, säger Johan Algernon.

Fram till den 12 november kan man nominera ett förslag. Efter det kommer ett antal väljas ut och sedan kommer Täbyborna att få rösta på vilket namn de tycker bäst om.

Gärna hästtema

Förhoppningarna är att hästhistorien nu ska leva vidare.

– Vi har ett beslut i namn- och skönhetsrådet att gator och platser gärna får ha namn som har hästtema, med tanke på den historia som finns på platsen. Vi hoppas att det kommer in kreativa förslag på hur man kan lyfta fram områdets historia, säger Johan Algernon.

Läs mer om tävlingen på kommunens hemsida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Oppositionen kritisk efter underskottet på 33 miljoner

Nyheter "Drabbar de allra svagaste i samhället" Förvaltningen flaggade i oktober om att de skulle gå sex miljoner minus. Nu blev siffran 33 miljoner kronor. Jaana Tilles (S) riktar kritik mot majoriteten.måndag 22/1 16:54

Täbys dyraste villor

Nyheter De fem med högst prislapp som såldes 2017 Täby Nyheter har gått igenom villaförsäljningarna under 2017. Här listar vi de fem dyraste.måndag 22/1 16:27