Dom. Både väktaren och snattaren döms av tingsrätten. Foto: Mostphotos

Väktare döms för misshandel av snattare

  • Publicerad 09:00, 5 sep 2017

En 16-årig pojke döms till dagsböter för snatteri och våldsamt motstånd. Han var 15 år i januari tidigare i år, när han olovligen tog en sallad värd 18 kronor på Coop Forum i Kungsängen. Två väktare fick tag på honom men pojken krängde med kroppen för att komma loss när de skulle gripa honom.

En film som ett vittne spelade in med sin mobil visar att stämningen var uppjagad och hur den ena väktaren sparkar pojken på benet. Enligt väktaren själv upplevde han situationen som hotfull och han sparkade för att få ner pojken på golvet och sätta handfängsel på honom. 

Tingsrätten bedömer det dock inte som en nödvärnssituation och att väktaren inte haft rätt att sparka 16-åringen så som han gjorde. 

Väktaren döms till villkorlig dom med 50 timmar samhällstjänst och ska betala 5000 kronor i skadestånd till 16-åringen. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Paret är vidare i årets Funkisfestival

Amanda Nilsson och Mikael Bjerkestrand är Upplands-Bros vinnare i årets Funkisfestival. Nu ser de fram emot vårens final på Cirkus i Stockholm.tisdag 21/11 17:32

Misstänkta tjuvar togs nästan direkt

Tre män greps och anhölls i Bålsta i helgen. Gods från ett inbrott i närheten av platsen där de togs fanns i deras bil.tisdag 21/11 10:35

Senaste numret

Bålstabladet