Dom. Både väktaren och snattaren döms av tingsrätten. Foto: Mostphotos

Väktare döms för misshandel av snattare

  • Publicerad 09:00, 5 sep 2017

En 16-årig pojke döms till dagsböter för snatteri och våldsamt motstånd. Han var 15 år i januari tidigare i år, när han olovligen tog en sallad värd 18 kronor på Coop Forum i Kungsängen. Två väktare fick tag på honom men pojken krängde med kroppen för att komma loss när de skulle gripa honom.

En film som ett vittne spelade in med sin mobil visar att stämningen var uppjagad och hur den ena väktaren sparkar pojken på benet. Enligt väktaren själv upplevde han situationen som hotfull och han sparkade för att få ner pojken på golvet och sätta handfängsel på honom. 

Tingsrätten bedömer det dock inte som en nödvärnssituation och att väktaren inte haft rätt att sparka 16-åringen så som han gjorde. 

Väktaren döms till villkorlig dom med 50 timmar samhällstjänst och ska betala 5000 kronor i skadestånd till 16-åringen. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Valp togs olovligt in i Sverige - ska avlivas

En kvinna förde in en valp från Ryssland utan att kunna visa upp rätt handlingar. Valpen ska enligt svensk smittskydds- och djurrättslag avlivas, men när polisen sökte valpen fanns den inte i hemmet....tisdag 20/2 14:18

Stamcellsforskare kom till Bålsta

För att ge information, hopp och en gemenskap har Bålsta Parkinsonförening en föreläsningsserie. Senast ut var stamcellsforskaren Malin Kele som föreläste för en entusiastisk publik om hur lång...tisdag 20/2 9:50

Senaste numret

Bålstabladet