Krögaren Micke Söderberg och kökschefen Claes Mattsson utanför nya restaurangen som öppnar på Kungsholmen i början av mars. Foto: Mimmi Epstein

Välfyllda tacos tar plats på Kungsholmen

Tacos med rejäl fyllning, "sjukt mycket guacamole" och en bar byggd av hundra år gamla golv. Snart öppnar en ny restaurang på Hantverkargatan.

  • Publicerad 19:30, 19 feb 2018

För tre år sedan öppnade Micke Söderberg Austin food works i Vasastan. Nu tar han konceptet till Kungsholmen och öppnar på Hantverkargatan 63. Både Micke Söderberg och kökschefen Claes Mattsson har lång erfarenhet av att jobba som kockar, den senare drev till alldeles nyligen restaurangen Kobber en bit ner på gatan. Men nu blir det något helt annat. Burgare, tacos, barbecue och annan Texas-inspirerad mat kommer att finnas på menyn.

– Vi kommer att dra ytterligare ett snäpp närmare den mexikanska gränsen. Det blir mycket tacos som kommer att vara välfyllda. Inte som på vissa ställen där man får in ett skal som är mindre än en snusdosa. Och i stället för vegetariska alternativ som vi har i Vasastan kommer vi att ha helveganska, säger Micke Söderberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det kommer att finnas fler förrätter än varmrätter. Bland annat ska det serveras rökt fisk och kött samt "sjukt mycket guacamole".

– Vi vill gärna uppmuntra share & dine-konceptet, att man delar på flera smårätter och kanske kompletterar med en huvudrätt, säger Micke Söderberg, som kallar miljön inne på restaurangen "rustik".

– Den är väldesignad men byggd av skrot. Till exempel är baren tillverkad av hundra år gamla golv.

I början av mars är det tänkt att restaurangen ska öppna. I matsalen finns cirka 25 platser och i bardelen ytterligare 25. I sommar byggs en uteservering med plats för 40 gäster till.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Delibutik på Kungsholmen tvingas stänga

Nyheter Svårt konkurrera med näthandeln – trots eko och närproducerat I fyra år har matbutiken nära Norr Mälarstrand sålt ekologiska och närproducerade livsmedel. Men på söndag bommar butiken igen. "Man måste inse när det inte går längre", säger en av ägarna.fredag 23/3 15:30

Stockholm får införa förbud mot dieselbilar

Nyheter Helldén (MP): "Min förhoppning är att det ska vara klart så snart som möjligt" Miljözoner får införas i Stockholm från 2020 men det skärpta dieselkravet får vänta ytterligare två år. Det står nu klart efter att regeringen i dag lämnat besked i frågan.fredag 23/3 14:21