Vallentuna kommun får pengar för "nattis". Foto: Johann Helgason

Vallentuna får bidrag för ”nattis”

Vallentuna kommun får statliga pengar för att bedriva "nattis", barnomsorg på obekväma tider.

  • Publicerad 15:25, 21 apr 2017

189 kommuner har beviljats statsbidrag för barnomsorg på kvällar, nätter och helger 2017. Totalt handlar det om knappt 79 miljoner kronor. I fjol fick 188 kommuner stöd.
I Vallentunas fall handlar det om 158 592 kronor. Varje plats får 944 kronor per plats och månad.

– Det här är ett bidrag som funnits sen 2013 och kommunerna har ganska bra koll på det. Det är en liten ökning från år till år och de söker för lite mer pengar, så det är en positiv utveckling, säger Anna Angermann, undervisningsråd på Skolverket, till Nyhetsbyrån Siren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brandkåren släckte lägenhetsbrand i Danderyd

Nyheter "Kraftig torrkokning" Polis och räddningstjänst har nu lämnat Mörbylund efter att ha släckt en brand.onsdag 24/1 10:34

Vallentuna gymnasium satsar vidare på att kombinera idrott och skola

Nyheter Fotboll adderas till utbudet På Vallentuna gymnasium finns ett antal idrottsprofiler. Nyheten inför hösten är en fotbollsprofil i ett samarbete med IK Frej, Vallentuna BK och Vallentuna Damfotboll.onsdag 24/1 10:12