Fredagsmys i bastun? Foto: Most Photos

Vallentuna kommun öppnar en ny offentlig bastu

Från och med fredag kan du ta en tur i elljusspåret i Lindholmen och avsluta med en bastu inne i Gustav Vasa-skolan – helt gratis.

  • Publicerad 13:23, 28 nov 2017

Fritidsförvaltningen ska testa en allmänhetens bastu inne vid Gustav Vasa-skolans idrottssal i Lindholmen. Kanske kan bastandet kombineras med en löptur eller ett pass i det utegym som snart ska stå klart? Det är fredagskvällar som gäller.

– Det har kommit förfrågningar, mest från män, men det blir oreglerat när det gäller damer och herrar, vi får se litegrann, säger Tomas Lindberg, enhetschef för idrott och friluftsenheten.

För att komma in i bastun måste man ringa vaktmästaren och få en kod.

– Vi reglerar tillträdet genom att man får ringa ett samtal, skadegörelse är en kalkylerad risk, säger Tomas Lindberg.

LÄS ÄVEN: Hans udda uthyrningsobjekt: Bastu på hjul

Bastu på fredagar, är det okej att ta en öl i bastun?

– Nej, det är en skolmiljö så det är inte så bra.

Finns det någon åldersgräns?

– Nej. Men vi försöker bevaka att det används för sitt syfte, det ska inte vara värmestuga eller att det blir någon sorts tillhåll för ungdomar. Vi har en liknande lösning i Karby och det har fungerat bra så länge man byter kod någon gång per månad.

Försöket med allmänhetens bastu i Lindholmen ska pågå några månader.

– Vi kör på försök för att se hur mycket det används. Om det fungerar bra ska vi sätta en enklare lösning. Det kostar lite så vi vill se att det finns ett bra intresse, säger Tomas Lindberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem skickar dåliga DVD-filmer till Jocke?

Nyheter En gång fick han 300 stycken Varje vecka trillar det ner flera dvd-filmer genom brevlådan hemma hos Jocke som bor i Täby Kyrkby. Men han har inte beställt, vet inte vem som postar dem eller varför.fredag 15/12 20:08

Öppningsdags för Täbys nya tapasbar

Nyheter "Nästan fullsatt" Idag öppnar Täbys nya, och efterlängtade, tapasbar och gästerna har redan börjat strömma till. Lagom nervöst tycker ägaren Reza Jafaripour.fredag 15/12 15:33