Så här vackert är det i Vallentuna. Klart man är nöjd med livet då. Foto: Patrik Lindholm

Vallentunaborna mest nöjda i hela Stockholm

Kanske dags att flytta till Vallentuna? Vallentunaborna är nämligen nöjdast i länet. Täby och Danderyd halkar efter.

  • Publicerad 14:29, 27 okt 2017

Enligt ny statistik från länsstyrelsen Stockholms "Medborgarundersökningen" är Vallentunaborna nöjdas i hela länet. Hela 96,2 procent svarar att de är nöjda med livet.

Täby och Danderydsborna ligger något efter med 94,5 procent, respektive 93,9 procent.

Men när det gäller boendesituationen ser det lite annorlunda ut. Här är det nämligen Danderyd som kammar hem första platsen i Stockholm med 96,8, procent. I Vallentuna är 96,7 procent nöjda med sitt boende och i Täby uppger 95 procent att de är nöjda.

Men Medborgarundersökningen visar också att otryggheten ökar i hela länet.

I Vallentuna uppger 26,3 procent att det under de senaste 12 månaderna känt sig otrygga i kommunen. I Täby 26,6 procent och i Danderyd 26,1 procent.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dolda biblioteket i Täby: "Hittar inte hit"

Nyheter "Många är äldre som har gått här länge" Eva Averin är ny bibliotekarie på Hägernäs bibliotek sedan två veckor tillbaka. På Hägernässkolans lokaler döljer sig ett av kommunens sex bibliotek. Men det är inte alla som hittar hit.onsdag 22/11 11:31

Villainbrott i Djursholm - tog sig in via fönster

Nyheter "Det ska ha rört sig om en eller flera gärningsmän" Polisen fick lamr om ett inbrott i en villa i Djursholm igår kväll.onsdag 22/11 9:17