Vallentunafiket är ett av Sveriges bästa

Vilket av Vallentunas fik är det som kvalat in på White Guides prestigefyllda lista?

  • Publicerad 14:30, 19 apr 2017

Under året har White Guides anonyma testare besökt massor med fik och konditorier runt om i landet. Totalt finns 351 stycken med på listan över Sveriges bästa fik.

– I år ser vi bland annat att konditorerna vågar ta ut svängarna med ett utbud som varierar efter säsong och där både ursvenska och mer exotiska nya smaker används. Te är också äntligen på väg att få upprättelse som dryck och banar väg för nya, nördiga tebarer, säger caféredaktör Lena Ilkjær.

I år har 42 stycken nya kvalat in på listan, och nio av dem återfinns i Stockholm. Och av dessa nio är det ett fik i Vallentuna som kvalat in – nämligen Stenugnsbageriet.

När Vallentuna Nyheter nåt Therese Jönsson, vice vd och delägare, vet hon inte om utmärkelsen.

– Va, är vi? Det visste jag inte. De brukar ju prioritera caféer som ligger centralt. Tack för att du berättade!

Therese Jönsson får ofta höra att de ligger så illa till, att folk inte har vägarna förbi.

– Nu kanske det blir fler som tar sig hit.

Vad är Stenugnsbageriets hemlighet?

– Vi är alltid väldigt kritiska med vad vi ställer ut i butiken. Innan vi lanserar nya produkter provsmakar vi massor av gånger. Och vi försöker lära vår personal att provsmaka och att om någonting inte ser ut som vanligt så slänger vi det, hellre än säljer.

LÄS MER: Här är Stockholms bästa kaféer

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så hyllar matbutiken i Täby sin personal

Nyheter Men vad säger kunderna? Ica i Täby Kyrkby vill att alla ska kunna hänga med på årets julfest. Därför har de beslutat sig för att stänga ner butiken tidigare.måndag 11/12 20:31

Stal från butik i Mörby centrum - greps på platsen

Nyheter "Oklar summa" Två personer greps vid Mörby centrum, efter att de stulit från en butik.måndag 11/12 17:26