Foto: Privat

Vallentunagymmet storsatsar: "Blir lite Cosmonova-känsla"

Sports club i Vallentuna har kikat på konceptet i tio månader. Nu är det klart att de tar in en elva meter bred bioduk i sin cykelsal.

  • Publicerad 14:26, 15 nov 2017

Sports club Vallentuna håller just nu på att renovera sin cykelstudio för att plocka in konceptet "Immersive" från Les Mills.

– Det är en helt ny cykelupplevelse där man befinner sig i en virtuell 3D-värld, där musik och miljö synkroniseras för att ge en helt ny dimension till cykelträning. Vi kommer att ha en skärm som är elva meter bred och nästan tre och en halv meter hög med ett fantastiskt ljudsystem, säger Mikaela Lundkvist, marknadskoordinator på Sports club i Vallentuna.

– Det blir lite Cosmonova-känsla.

Enligt Mikaela Lundkvist finns det i dagsläget bara en anläggning i Sverige som har det här passet, och utrustningen.

– Det är en stor grej för oss. Vi har funderat på det i åtminstone tio månader, säger Mikaela Lundkvist.

– Vi tänker att det ska ge våra befintliga medlemmar ytterligare en dimension i sin träning samt att vi ska kunna attrahera en målgrupp som kanske vanligen inte går på cykelklasser. Det här blir en grym kombination av underhållning och träning, och därmed kanske en ännu större upplevelse än vad du kan få på något annat pass. 

Planen är att komma igång med den nya satsningen den åttonde januari. Klasserna kommer att vara 40 minuter långa, men kommer inte ersätta den klassiska spinningen.

– Vi kommer börja med åtta stycken pass i veckan. Samtidigt kommer vi ha kvar våra vanliga cykelklasser också, säger Mikaela Lundkvist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13