Snabbt. Galopp är gångarten när ryttarna från Arningeklubben är med i Friends Arena. Foto: Privat

Vallentunaklubben showar loss på jättegalan nästa helg

När Sveriges största hästevenemang går av stapeln nästa helg finns både barn och hästar från Vallentuna med inne på Arenan.

  • Publicerad 10:54, 23 nov 2017

Täby galopps ponnyklubb ligger i Angarn i Vallentuna, och både ponnyer och barn från klubben showar loss under Sweden International Horse Show i Friends Arena nästa helg. En av dem som ska vara med, och som var med förra året, är 11-åriga Nova Malmström.

– Jag var inte så farligt nervös, ungefär som inför en vanlig tävling. Men det var en häftig känsla med all publik och arenan är större än vad jag hade föreställt mig, säger Nova.

Hon och tre kompisar red i avslutningsshowen som snövit och dvärgarna, plus att de hade ett nummer som små gladiatorer. Dessutom red Nova i steeple chase-tävlingen, vilket innebär galopp i full fart med hinder på banan.

– Om jag är rädd när det går fort? Nej, absolut inte. Det är bara kul med fart!

Novas mamma Sofia Malmström tycker att det är roligt att klubben uppmärksammas. – Det är en härlig ponnyridskola.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem skickar dåliga DVD-filmer till Jocke?

Nyheter En gång fick han 300 stycken Varje vecka trillar det ner flera dvd-filmer genom brevlådan hemma hos Jocke som bor i Täby Kyrkby. Men han har inte beställt, vet inte vem som postar dem eller varför.fredag 15/12 20:08

Öppningsdags för Täbys nya tapasbar

Nyheter "Nästan fullsatt" Idag öppnar Täbys nya, och efterlängtade, tapasbar och gästerna har redan börjat strömma till. Lagom nervöst tycker ägaren Reza Jafaripour.fredag 15/12 15:33