Simon Kinde tillsammans med det av många eftertraktade pizzabrödet. Foto: Sophie Bordenave Lindborg

Vallentunas egen kändismacka fyller snart 25 år

”Pizzabrödet” drar folk till Lilla Vallentina och har så gjort i snart 25 år. Men hur kom det till?

  • Publicerad 10:30, 24 nov 2017

Det är här på Lilla Valentina i Vallentuna centrum som det speciella "pizzabrödet" blivit till.

– Det är vi som börjat med det här, för 24 år sedan när vi tog över Lilla Valentina, säger Simon Kinde, som driver restaurangen tillsammans med sina bröder.

– Det var lite ungdomar som ville ha något snabbt och enkelt. Så blev den populär med tiden.

Pizzabrödet består, precis som det låter, av ett långt förgräddat pizzabröd som fylls med ost, skinka och tomatsås. Sedan läggs det in en kort stund i ugnen för att bli varmt.

Kommer aldrig ta bort det

Nu är kunderna både unga och gamla, och en hel del folk kommer till Lilla Valentina just för pizzabrödet.

– Vi ser det inte som en stor grej, men folk gör det. Det är jättemånga som vet vad det är, säger Simon Kinde.

I hans ögon har pizzabrödet många styrkor och han har aldrig funderat på att ta bort det från menyn.

– Nej, och vi kommer aldrig göra det heller. Jag tror att många skulle reagera på ett väldigt dåligt sätt. Många som är vuxna nu är vana vid pizzabrödet sen de var små, säger Simon Kinde.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem skickar dåliga DVD-filmer till Jocke?

Nyheter En gång fick han 300 stycken Varje vecka trillar det ner flera dvd-filmer genom brevlådan hemma hos Jocke som bor i Täby Kyrkby. Men han har inte beställt, vet inte vem som postar dem eller varför.fredag 15/12 20:08

Öppningsdags för Täbys nya tapasbar

Nyheter "Nästan fullsatt" Idag öppnar Täbys nya, och efterlängtade, tapasbar och gästerna har redan börjat strömma till. Lagom nervöst tycker ägaren Reza Jafaripour.fredag 15/12 15:33