Här, i hemmet i Ormsta, skapar Helena Gylleby sin skäggolja.

Vallentunas nya exportsuccé? Ekologisk skäggolja

Den skäggiga kompisen hade svar på tal när Helena Gylleby frågade vilka produkter hon borde ha i sitt nystartade företag: Skäggolja. Sagt och gjort, nu är oljan en av hittills två ekologiska produkter som tillverkas i Ormsta.

  • Publicerad 19:04, 19 okt 2017

Hemma i köket i Ormsta tillverkar Helena Gylleby dels ekologisk fotsalva, och dels en lite ovanligare produkt: ekologisk skäggolja.

– Jag har så många skäggiga vänner, och en av dem kom med förslaget att ta fram en skäggolja. Och jag tyckte det var kul, för ekologisk skäggolja finns inte i de vanliga hudvårdsserierna, säger Helena.

Vännen är hennes största kund hittills; han har köpt 500 milliliter. Den vanliga storleken är 30 milliliter.

Broccoli

Helena visar hur hon gör oljan. Det gäller att vara noga med mängden som ska i av varje ingrediens.

– Jag gillar väl egentligen inte matte men det måste man kunna nu, jag börjar bli bättre på det nu.

En av ingredienserna är broccoliolja.

– Det har man i stället för silikon, som egentligen är plast, och som många märken har i sin hårolja, förklarar Helena.

För övrigt är det pepparmynta och cederträ Atlas som ger doft, och arganolja plus hampfröolja.

– I grund och botten är det läkeväxter jag är intresserad av, att det är ekologiskt kommer med på köpet. Pappa var homeopat, säger Helena och visar en bok som pappan ägt som handlar om olika växter.

Vill du komma i kontakt med Helena? hgylleby@gmail.com

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40