talang. Tofufabrikören Johanna Guo trivs i Vallentuna. Foto: www.movetostockholm.com

Vallentunas tofusuccé ska hjälpa Stockholm att öka företagandet

Johanna Guo som driver framgångsrika Yipin Soya i Vallentuna har valts ut som internationell talang. Nu ska hon hjälpa hela regionen att locka fler företagare. "Det var ett bra val att flytta hit".

  • Publicerad 09:53, 24 apr 2017

Johanna Guo kom som forskare från Kina för en doktorandtjänst i Sverige, men ödet ville att hon skulle starta ett företag som tillverkar tofu. Nu har Johanna Guo, grundare av Vallentunabaserade tofutillverkaren Yipin Soya, intervjuats av Invest Stockholm i egenskap av en internationell talang. Syftet är att locka andra till Stockholmsregionen.

LÄS OCKSÅ: Tofufabriken i Vallentuna växlar upp

– Ända sedan vi flyttade vår verksamhet hit till Vallentuna har vi känt att det var ett bra val. Förutom att kommunen är till stor hjälp har vi också fått hjälp av flera företagare här i området. Nu känner vi att nästa steg är att skapa nya kontaktytor och lära känna de företag som finns i kommunen. Genom samverkan tror jag att vi kan komma långt, säger Johanna Guo.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Överfullt – nu satsar Arriva på förlängda tåg på Roslagsbanan

Nyheter "Fler resenärer än väntat åker från Vallentuna" Det har varit trångt på Roslagsbanan under rusningstrafiken. Nu ska fler tåg under få sex vagnar i stället för tre.tisdag 22/8 15:49

Person förd till sjukhus efter bråk i Vallentuna centrum

Nyheter Blev skadad med vasst föremål En person har blivit förd till sjukhus efter att blivit skadad av ett vasst föremål i skuldran. Händelsen ska ha inträffat i samband med ett bråk där gärningsmannen sedan flytt till fots.tisdag 22/8 13:07