Besök. Jonas Sjöstedt kommer till Ekerö och pratar vänsterpolitik. Foto: Andreas Enbuske

Vänsterledaren gör nytt försök – utan fotskador

Hallå där... Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiets partiledare, som kommer till Ekebyhovs slott 27 april. Besöket skulle egentligen ha ägt rum i februari förra året. Men då bröt Sjöstedt foten.

  • Publicerad 15:01, 10 apr 2017

Alla är välkomna. Man behöver inte sympatisera med Vänsterpartiet utan kan bara vara politiskt nyfiken.

Du fick ställa in senast. Kan du lova att du kommer den här gången?

– Jag tänker inte åka ambulans en gång till och ser verkligen fram emot att komma till Ekerö.  

Varför kommer du till Ekerö?

– Jag har en inbjudan från Vänsterpartiet Ekerö att hålla ett möte och ge lite draghjälp inför valet. Det har jag velat göra länge, men förra gången blev jag tvungen att ställa in.

Vad ska du prata om?

– Vår politik och hur vi skapar en ekonomi som jobbar för alla, jämlikhet och privatiseringar av välfärden. Jag vet även att frågan om det allmännyttiga bostadsbolaget har varit en jättefråga på Ekerö.

Vilka riktar du dig till?

– Alla är välkomna. Man behöver inte sympatisera med Vänsterpartiet utan kan bara vara politiskt nyfiken.

Vad vet du om Ekerö?

– Jag vet hur nära det är naturen, som en bit av landsbygds-Sverige mitt inne i storstan. Det är fantastiskt.

Ekerö är ett starkt borgerligt fäste. Hur påverkar det ditt besök?

– Många kommuner i Stockholms län är borgerliga. Även i de kommunerna finns hundratals människor som sympatiserar med Vänsterpartiet. Jag tror att vi har mycket att tillföra, inte minst i bostadsfrågan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ungdomar planerade gemensam cannabisrökning

Nyheter Uppmanades komma till Nockeby En ”cannabisrökardag” planerades bland högstadieungdomar från Stenhamra och Ekerö i fredags. Men när polisen åkte runt på öarna hittade de ingenting.måndag 23/4 16:29

Misstankar om mordbrand på Färingsö

Nyheter Koppling till husrannsakan En ladugård brann i Svartsjö och djur fick evakueras. Nu ser polisen samband med helgens stora insats i närheten. En man bosatt i kommunen är nu misstänkt.måndag 23/4 14:47

Hungrigare liberaler laddar om

Nyheter Alliansavhoppet gjorde gott. Nu står Liberalerna inför en valrörelse i opposition. – Samtal med människor blir det viktigaste, säger Göran Hellmalm.fredag 20/4 15:12

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter