Bilden är en genrebild och har inget med vargen Vallentuna att göra. Foto: Mostphotos

Varg skjuten i Vallentuna

En varg har blivit skjuten i Vallentuna av det jaktlag som utfört skyddsjakt i Riala-området.

  • Publicerad 14:59, 10 okt 2017

Strax innan klockan 15 under tisdagen skickade Länsstyrelsen ut ett pressmeddelande där de skriver att en varg i Vallentuna kommun har skjutits av det jaktlag som länsstyrelsen utsett till att utföra skyddsjakt.

LÄS MER: Vargen i Vallentuna beskjuten – jägare avstängd från jakten

Det var vid lunchtid under tisdagen som vargen fälldes, som är en hane. Vargen ska nu transporteras till SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt för obduktion.

LÄS MER: Djurrättsaktivister på plats i Vallentuna – "Vi ska rädda vargen"

Det var tidigare i september som länsstyrelsen beslutade om att skyddsjakt skulle tillåtas efter att en varg gått till angrepp mot flera hundar i Vallentuna, Österåker och Norrtälje.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vill ha pengar för rådjursmatning i Täby – fem år senare

Nyheter "Matade rådjuren till en kostnad av 225 kronor per vecka" I ett brev, adresserat till Täby kommun, kräver en person att få pengar retroaktivt för rådjursmatning.tisdag 17/10 11:57

300 000 om året – för att gå på Danderyds nya tennisakademi

Nyheter Nästa år invigs Good to greats nya tennishall i Danderyd. Där kommer ungdomar från hela världen kunna träna tennis och gå i skola.tisdag 17/10 11:42