Vargen med sitt byte. Foto: Privat

Vargen i Vallentuna tog Peters höna: "Inte så skoj"

Vargen tog en höna och gick sedan lugnt över stallplan, berättar familjen Almén i Garns-Ekskogen.

  • Publicerad 09:01, 12 sep 2017

Fyra höns saknas för Peter Almén i Brottby. Nu vet han var åtminstone en av hönorna tagit vägen. En hyresgäst på gården kunde ta en bild på en varg med en höna i munnen. Vargen gick sedan lugnt över stallplanen.

– Det är inte så skoj, det här med vargen. Det här är ju mitt på dagen och inne bland bostadshusen. Jag har fått höns tagna förut av räven. Det är väl sådant man får leva med om man har dem frigående. Men varg så här nära är inte så skojigt, och den har ju tagit hund och katt, säger Peter Almén.

Han berättar att länsstyrelsen var ute i går.

– Men de säger ju ingenting, absolut inget om skyddsjakt. Men det är lite märkligt att man ska leva så här.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stopp i Löttingetunneln under eftermiddagen

Nyheter Polis var på plats En bil blockerade körfältet i tunneln på Norrortsleden i Täby. Något som stoppade trafiken helt.måndag 20/11 16:50

Täby centrums storsatsning - kör morgonshopping

Nyheter "Vill jobba med oväntade upplevelser" Nu på fredag är det stor shoppingdag på flera platser i världen, så även i Täby, Vallentuna och Danderyd.måndag 20/11 16:39