Vill ha paviljong. Yogamattorna ligger inte så bra i gräs, menar en Vasastadsbo som gärna ser en yogapaviljong i Vasaparken. Foto: Lo Lööf

Vasastan kan få yogapaviljong

Vasastan kan få en fridfull yogapaviljong. Nu återstår att se vilken park den hamnar i.

  • Publicerad 19:02, 13 sep 2017

Det saknas en avskild plats för yoga i Vasaparken. Det tycker i alla fall två Vasastadsbor som i ett medborgarförslag föreslår att man bygger en yogapaviljong i inre hörnet vid Torsgatan. ”Yoga kräver lite lugn och ro”, står det i förslaget och man efterfrågar en yta av hårdgjort underlag eftersom yogamattor inte ligger så bra på gräs. Dessutom vill man ha ett tak som kan skydda mot eventuellt regn.

Nya "snubbiga" namnet har fått fler män att träna yoga

Nu vill tjänstemännen på Norrmalms stadsdelsförvaltning se över om just Vasaparken är rätt plats, men man skriver att förslaget ligger i linje med Norrmalms parkplan. Ärendet tas upp på stadsdelsnämndens nästa möte den 21 september.

"Förvaltningen tycker att idén om att skapa en plats för kontemplation, yoga och andra lugna aktiviteter för rofyllda stunder är bra, men vill närmare undersöka vilken park och plats som skulle vara mest lämpad" står det i tjänsteutlåtandet. Under 2018 planerar man att ta fram ett förslag på plats.

– Vi tycker generellt att det är en bra idé med lugna och fridfulla platser. Vi behöver vara noga med placering så att det blir avskilt men ändå upplevs som tryggt, säger My Peensalu, landskapsarkitekt på Norrmalm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem är Odenplans cykelgarage tänkt för?

Nyheter Mängden tomma platser får folk att undra Odenplans cykelgarage öppnade för 1,5 år sedan, men fortfarande står nästan två av tre platser tomma. Nu ställer sig många frågan: vem byggdes cykelgaraget egentligen för?lördag 17/2 12:52

Så här blir nya Södersjukhuset

Nyheter Följ med på en tjuvkik Jättebygget vid Södersjukhuset börjar ta form.lördag 17/2 9:15