Försenat bygge. Från början var det tänkt att Capitol skulle öppna i fjol, sedan i februari. På grund av asbestsanering skjuts premiärvisningen upp igen. Foto: Erik Simander

Vasastans nya bio försenad – igen

Asbest i taket försenar Vasastans nya biograf ytterligare. Nu siktar gänget bakom Capitol på att öppna senare i vår.

  • Publicerad 14:14, 5 jan 2018

Fyra salonger, en krog, lyxfåtöljer. Många ser fram emot att Capitol på S:t Eriksgatan 82 blir bio igen. Biografen invigdes 1924 men stängde 1985. Sedan dess har lokalen bland annat använts som rep- och klubblokal.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nya ägarna Njutafilms och Nonstop Entertainment fick tillgång till lokalerna för ett drygt år sedan och bygger en biograf som från början var tänkt att öppna i höstas. En längre projekteringsperiod än tänkt har försenat projektet och i oktober var planen att öppna i februari. Nu blir det inte så.

– När vi skulle bygga stora väggen mellan salong ett och två hittade vi asbest, troligen från 1950-talet. Så fort det upptäcktes var vi tvungna att sanera och då stannade bygget upp, säger Nicolas Debot, vd på Njutafilms.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Strax före jul var saneringsarbetet klart och nu byggs bion för fullt igen. Något exakt premiärdatum vill Nicolas Debot dock inte säga.

– Men vi siktar på våren.

Via en crowdfunding-kampanj fick ägarna ihop 1,6 miljoner kronor i början av förra året. Det innebär att de bygger speciella lyxfåtöljer med bord för mat- och dryck och två projektorer som kan visa 35 mm-film. Dessutom inreds en originalbalkong från 1920-talet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hammarby bjuder på gratisbandy på söndag

Nyheter Fri entré – men du kan ändå köpa biljett På söndag är det dags för Bandyns dag på Zinkensdamm när Hammarby tar emot Edsbyn.fredag 19/1 19:13

Rullande skateskola med kafé blir verklighet

Nyheter Östermalmsbon Ants Neos rullande skate- och snowboardskola blir verklighet tack vare crowdfunding. Nu specialtillverkas en lastcykel i Kina.fredag 19/1 15:44