Komedi. Lotta Östlin Stenshäll, Sofia Rönnegård och Anders Berg spelar i Tartuffe på banken, Moment teaters nya föreställning. Foto: Birgitta Linder

Vass kritik mot bankerna i ny pjäs

En ordentlig känga till bankerna som slugt nästlar sig in i våra liv. Det är ploten i Moment teaters nya pjäs Tartuffe på banken som har premiär i Gubbängen nästa vecka.

  • Publicerad 12:26, 26 okt 2017

En nytolkning av den franska 1600-talsdramatikern Molières komedi Tartuffe – som handlar om våra banker i dag.

Så beskriver Andreas Boonstra Moment teaters nya uppsättning som börjar spelas i Gubbängen den 4:e november.

Så gick Gubbängen från arbetarbygd till hipsterparadis

Boonstra har skrivit manus och regisserat Tartuffe på banken och berättar att publiken kan förvänta sig en pjäs som till stor del är på rim och som innehåller en hel del samhällskritik.

I originalpjäsen är Tartuffe en bedragare som i religionens namn nästlar sig in i en familj och lurar till sig både familjens förmögenhet och dotter.

– Det är vad bankerna gör med våra liv idag om man läser det lite symboliskt. De nästlar sig in i våra liv. Vi har miljontals kronor i bostadslån och så är vi gifta med bankerna genom räntor och avgifter. Det kanske går att göra en liten pjäs på tänkte jag! förklarar Boonstra.

Här är skräckteatern som vill skrämma skiten ur dig

Han säger att pjäsen handlar om den tid vi lever i och att den innehåller en hel del komik.

– Humor är när något inte går ihop. Och ekonomin idag är ju lite sådan!

Vad hoppas du att publiken tar med sig från föreställningen?

– Man kanske kan fundera nästa gång det kommer en deal om en kortfristig kredit. "Du är värd det här" har blivit någon sorts mantra för vår tid. Fast man inte har råd så är man värd något. Men någon kommer att få betala i framtiden för det och risken är att det blir dina barn, säger Andreas Boonstra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nyrenoverad förskola i Kransen läggs ner

Nyheter Förälder: "Det är beklagligt" Ett 40-tal barn tvingas flytta när förskolan Äventyret i Midsommarkransen stänger efter sommaren. Men barngrupperna ska inte splittras, försäkrar Cecilia Hjelm, områdeschef för förskoleområdet.lördag 17/2 9:30

Helgtips: Gör en tidsresa genom epokerna

Nyheter ✔Antikmässa ✔Garage Sale ✔Bakluckeloppis Antikviteter, vintage och retro är orden som gäller i helgen. Den som är peppad på fynd från förr kan bege sig till Älvsjö, Enskededalen, Kista eller centrala stan.lördag 17/2 8:04